Замість зруйнованого на початку вторгнення РФ: у Чернігові завершили будівництво мосту через Десну
Замість зруйнованого на початку вторгнення РФ: у Чернігові завершили будівництво мосту через Десну

Замість зруйнованого на початку вторгнення РФ: у Чернігові завершили будівництво мосту через Десну

Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Чернігівській області завершила будівництво мосту на в’їзді до Чернігова, що був зруйнований 23 березня 2022 року.

Про це повідомило Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України, передає Укрінформ.

Замість зруйнованого на початку вторгнення РФ: у Чернігові завершили будівництво мосту через Десну - Фото 1

«Агентство відновлення і Служба відновлення в Чернігівській області спільно з підрядною організацією Autostrada понад 2 роки працювали над відновленням зруйнованої інфраструктури. Проєкт завершено - новий міст споруджено», - йдеться в повідомленні.

Цей мостовий комплекс – один із найбільших проєктів, реалізованих в Україні за останні роки. Він має 4 смуги руху довжиною понад 600 м, транспортні розвʼязки, смуги для руху пішоходів та підземні переходи, велодоріжки та проїзди для маломобільних груп, шумозахисні екрани, освітлення, систему моніторингу та метеостанцію.

Замість зруйнованого на початку вторгнення РФ: у Чернігові завершили будівництво мосту через Десну - Фото 2

За словами начальника Служби відновлення в Чернігівській області Романа Сміяненка, до будівництва було залучено дві зміни мостовиків по 1000 робітників кожна, бригади працювали 24/7. За участю саперів та водолазів був проведений колосальний обʼєм робіт з демонтажу руїн старого мосту, проведені роботи із знешкодження нерозірваних снарядів та авіабомби, з глибини 11 метрів з дна річки прибрані розбиті 400-тонні конструкції старого мосту.

В Агентстві відновлення зауважили, що відбудова мосту була вкрай важлива для забезпечення стабільних пасажирських перевезень та доставки усього необхідного для життєзабезпечення людей із громад, які проживають на правому березі річки Десна.

Як повідомлялося, Агентство відновлення завершило ремонт мостового переходу на автомобільній дорозі Н-10 на об’їзній ділянці міста Моршин.

фото : autostrada

Теги по теме
война
Источник материала
loader
loader