З окремих населених пунктів Куп’янщини вже евакуювали 237 дітей з родинами
З окремих населених пунктів Куп’янщини вже евакуювали 237 дітей з родинами

З окремих населених пунктів Куп’янщини вже евакуювали 237 дітей з родинами

З Куп’янської громади залишається евакуювати ще 34 дитини з сім’ями. Про це повідомив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов в ефірі Єдиних новин.

«Однак, враховуючи військову обстановку і те, що через обстріли й значне пошкодження критичної інфраструктури не можливо повною мірою забезпечити опалювальний сезон, оголошена повна евакуація цивільного населення з міста Куп’янська і ще трьох громад. Це приблизно 4000 людей. Зараз активно працюють і наші місцеві органи влади та Національна поліція і підрозділи ДСНС щодо оповіщення, персонального по будинкового обходу і проведення роз’яснення щодо обов’язкової евакуації», — повідомив Олег Синєгубов.

Обов’язкова евакуація дітей з сім’ями оголошена і на Борівщині. Звідти планують вивезти 134 дитини з родинами.

Надалі буде розглядатися можливість евакуації всього цивільного населення з Борової та прилеглих населених пунктів.

«Цей населений пункт останній рік постійно під обстрілами, зруйнована вся цивільна інфраструктура. Залишається поодинокими житлові будинки, однак в цьому населеному пункті ще продовжує проживати близько 2000 цивільного населення», — зазначив начальник ОВА.

Загалом за добу ворог випустив на Харківщину 12 КАБів та ракету невстановленого типу. 4 керовані авіабомби влучили поблизу міста Харків. Всі вони впали на відкритій місцевості, без руйнувань та постраждалих.

Источник материала
loader