У Кремлі відреагували на «план перемоги» Зеленського
У Кремлі відреагували на «план перемоги» Зеленського

У Кремлі відреагували на «план перемоги» Зеленського

У Кремлі відреагували на «план перемоги», оголошений сьогодні президентом України Володимиром Зеленським.

«Вже скільки тижнів йдеться про якийсь ефемерний мирний план. Швидше за все, це той самий план американців воювати з нами до останнього українця («Війна до останнього українця» є одним із ключових наративів РФ - ред.), який тепер Зеленський закамуфлював і назвав «мирний план». Якогось іншого плану там немає», – заявив Дмитро Пєсков, речник російського президента Володимира Путіна.

Речник заявив, що припинення війни можливе нібито лише за умови «усвідомлення київським режимом безперспективності його політики».

При цьому представник Кремля сказав, що поки що не чув і не бачив виступ Зеленського в українському парламенті.

Президент України Володимир Зеленський на засіданні Верховної Ради 16 жовтня представив пункти пропонованого ним «плану перемоги» України у війні з Росією. Він складається з п’яти публічних пунктів і кількох засекречених додатків. За словами президента, першим пунктом є запрошення України до НАТО.

Зеленський назвав метою України «змінити обставини так, щоб Росія була примушена до миру». На думку президента, якщо почати роботу за запропонованим планом, може «вдатися завершити війну не пізніше ніж наступного року».

Источник материала
loader