У Вільнюсі пройшла конференція з протидії гібридній агресії РФ, присвячена Євгену Коновальцю
У Вільнюсі пройшла конференція з протидії гібридній агресії РФ, присвячена Євгену Коновальцю

У Вільнюсі пройшла конференція з протидії гібридній агресії РФ, присвячена Євгену Коновальцю

У Вільнюсі за ініціативи громадської організації «Український дім» та за підтримки Посольства України в Литовській Республіці, відбулася установча конференція, присвячена Євгену Коновальцю, головною темою якої стала протидія російській гібридній агресії та пропаганді.

Про це повідомляється на сторінці дипустанови у Фейсбуці, передає Укрінформ. 

Захід проходив у меморіальному комплексі Тускулєнє. Учасниками конференції стали посол України Петро Бешта, міністр оборони Литви Лаурінас Кащюнас, директор Інституту світової політики Євген Магда (онлайн), генерал-майор Служби безпеки України Віктор Ягун, історик Олександр Кучерук, українські військові, а також учні Міжнародної української школи у Литві.

У своєму виступі посол Петро Бешта подякував ініціаторам та організаторам заходу за підтримку важливої теми боротьби проти російської агресії. Він підкреслив, що історичні події та постаті, такі як Євген Коновалець, є прикладами давнього партнерства між українцями та литовцями у спільній боротьбі проти російського імперіалізму. 

У Вільнюсі пройшла конференція з протидії гібридній агресії РФ, присвячена Євгену Коновальцю - Фото 1

Міністр оборони Литви Лаурінас Кащюнас підтримав експертне обговорення історичних уроків боротьби проти російської агресії та підкреслив, що Литва й надалі надаватиме Україні всебічну підтримку до остаточної перемоги над спільним ворогом.

У Вільнюсі пройшла конференція з протидії гібридній агресії РФ, присвячена Євгену Коновальцю - Фото 2

Під час конференції, український військовий Михайло Гречухін передав міністру оборони Литви бойовий прапор 58 Окремої бригади імені Івана Виговського Збройних Сил України як символ подяки литовському народу за військову допомогу у боротьбі з агресором.

У Вільнюсі пройшла конференція з протидії гібридній агресії РФ, присвячена Євгену Коновальцю - Фото 3

А голова «Українського дому» Віктор Чернишук вручив військовому ключі від позашляховика для потреб Збройних Сил України.

Як повідомляв Укрінформ, Спілка стрільців Литви та литовські українці відзначили у Військовому музеї вітаутаса Великого у Каунасі День Героїв України та вшанували пам’ять Євгена Коновальця. 

Литовська спілка стрільців – добровольча організація самооборони Литви, створена у 1919 році. Значну роль в її становленні та розвитку зіграв Євген Коновалець, фундатор ОУН.

Фото: Посольство України в Литві/Facebook

Теги по теме
Украина Литва
Источник материала
loader
loader