У таємних додатках плану перемоги йдеться про удари по території РФ та зброю, - Подоляк
У таємних додатках плану перемоги йдеться про удари по території РФ та зброю, - Подоляк

У таємних додатках плану перемоги йдеться про удари по території РФ та зброю, - Подоляк

Додатки пунктів плану миру містять переліки цілей вглибині Росії для зменшення її військового потенціалу та засоби, що необхідні Україні для їх ураження та знищення. Про це в інтерв’ю YouTube-каналу РБК-Україна сказав радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк.

Він підкреслив, що зараз Україні потрібно перш за все від партнерів більше зброї.

"Це єдиний вихід. Знову ж таки питання якої зброї. В додатках до Плану перемоги якраз таки проговорено, яка має бути зброя, щоб руйнувати логістику дуже далеко від лінії фронту, знищувати і об'єкти накопичення, і об’єкти виробництва, в тому числі, де буде накопичуватися жива сила в глибині РФ, які саме цілі будуть уражені, в якій кількості і скільки для цього треба зброї", - сказав Подоляк.

За його словами, у Плані чітко зафіксовано "логіку фіналу війни", логіку того, що треба зробити, виходячи "не з якоїсь абстрактної теорії, піар-потреби, а виключно з фактичного розуміння, що можна зробити в цій війні, щоб суттєво повпливало на Росію і примусило Росію до більш-менш адекватної поведінки".

"Це не якісь феєричні спроби сказати: дайте нам якоїсь фантастичної зброї. Ні. Це достатньо конкретні речі – оце цілі, оце маштабування, оце стільки має бути інструментів. У вас на складі така-то кількість цих інструментів. А давайте, ми такий-то відсоток відправимо сьогодні, щоб він попрацював по території РФ. Оце міжнародне право має так працювати. Тут є абсолютно наскрізна логіка. Президент чітко говорить, що давайте зброю, інвестиції, бо це спільна проблема. Це інветиції у спільну безпеку", - зазначив Подоляк.
Источник материала
loader
loader