Міноборони сертифікувало першу приватну школу операторів БПЛА
Міноборони сертифікувало першу приватну школу операторів БПЛА

Міноборони сертифікувало першу приватну школу операторів БПЛА

Столичний навчальний центр Global Drone Аcademy став першою приватною школою операторів безпілотних літальних апаратів, яка отримала від Міністерства оборони України офіційний дозвіл.

Про це повідомили в оборонному відомстві, передає Укрінформ.

Зазначається, що відтепер Global Drone Аcademy не лише навчатиме військових та цивільних управлінню дронами,але й надаватиме випускникам відповідну військово-облікову спеціальність, що дозволить їм служити у війську за конкретним напрямом.

Дозвіл від міністерства заклад отримав за спрощеною процедурою. Процес відбувся в межах експериментального проєкту з сертифікації приватних шкіл БпЛА, який два тижні тому затвердив Кабінет міністрів України.

"Ця ініціатива спрямована на збільшення кількості фахівців, які проходять підготовку в Україні, та покращення якості навчання у приватних школах. Адже сертифіковані компанії мають відповідати чітким критеріям", – пояснили в Міноборони.

Як повідомлялося, Global Drone Аcademy заснована у квітні 2022 року, за цей час вона випустила понад 5000 фахівців. Серед випускників школи – військовослужбовці Збройних сил України, зокрема

Сил спеціальних операцій, а також Служби безпеки України й Головного управління розвідки Міноборони.

Фото: Міноборони, ілюстративне

Теги по теме
Минобороны
Источник материала
loader
loader