«Орган співрегулювання» оголосив набір експертів з розробки кодексів у сфері аудіовізуальних медіа-сервісів
«Орган співрегулювання» оголосив набір експертів з розробки кодексів у сфері аудіовізуальних медіа-сервісів

«Орган співрегулювання» оголосив набір експертів з розробки кодексів у сфері аудіовізуальних медіа-сервісів

Заявки прийматимуть до 31 жовтня 2024 року

Орган спільного регулювання у сфері аудіовізуальних медіа-сервісів оголосив набір експертів до робочих груп для розробки кодексів (правил) створення та поширення інформації відповідно до положень Закону України «Про медіа» і Закону України «Про рекламу». Про це повідомляється на сайті Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.

Набір експертів оголосили за такими напрямами:

  • захист національних інтересів і протидія тоталітаризму;
    класифікація програм, вікові критерії;
  • реклама алкогольних напоїв, азартних ігор, спонсорства і продакт-плейсменту, а також критерії для визначення шкідливої ​​реклами;
  • мовлення у дні пам’яті.

Також оголосили критерії до кандидатів у члени робочої групи з розробки кодексів (правил) у сфері аудіовізуальних медіа-сервісів.

Для забезпечення ефективної та кваліфікованої роботи з розробки кодексів (правил) створення і поширення інформації кандидати на участь у робочій групі повинні відповідати таким критеріям:

  • Вища освіта у сфері права, журналістики, медіакомунікації, політології, філології чи інших галузях.
  • Практичний досвід роботи не менше як 3 роки у сфері медіа, в тому числі правового регулювання медіа, журналістики та/або у сфері виробництва (створення) контенту для аудіовізуальних медіа-сервісів на адміністративних і креативних посадах.
  • Наявність професійних знань у вказаних напрямах.
  • Кандидати повинні мати досвід роботи в робочих групах або колективних проектах, вміти ефективно комунікувати та працювати в команді.
  • Наявність рекомендацій від суб’єктів у сфері медіа та/або їх об’єднань.

«Усіх зацікавлених фахівців, експертів, які відповідають зазначеним критеріям, просимо заповнити форму за посиланням. Заявки приймаються до 31.10.2024», — йдеться у повідомленні.

Минулого року набула чинності одна з головних новацій закону «Про медіа» — створення органів співрегулювання. Законом передбачено створення п’яти органів спільного регулювання в різних сферах. У трьох із цих сфер уже працюють робочі групи: в аудіовізуальній сфері до неї ввійшли представники медіагруп, Суспільного, Megogo тощо; в аудіальній сфері до неї також увійшли представники найбільших радіогруп, Суспільне та Megogo, а у сфері онлайн-медіа — 12 осіб, зокрема й представники «Детектора медіа». 

Вони мають зареєструвати органи співрегулювання й ухвалити їхній статут. Надалі членом органу спільного регулювання у певній сфері медіа може стати будь-який ліцензіат, реєстрант чи об’єднання підприємств-суб’єктів. Вони мають подати заяву на вступ.

Детальніше про органи співрегулювання читайте в матеріалі «Детектора медіа».

Фото ілюстративне 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Источник материала
loader
loader