На Київщини у 10 громадах запрацювало «соціальне таксі»
На Київщини у 10 громадах запрацювало «соціальне таксі»

На Київщини у 10 громадах запрацювало «соціальне таксі»

В десяти громадах Київської області організовано роботу «соціального таксі».

Як передає Укрінформ, про це Київська обласна державна адміністрація повідомляє у Фейсбуці.

«Ініціатива спрямована на підтримку людей, які мають порушення опорно-рухового апарату, а також маломобільних груп населення, включаючи літніх людей і осіб, які не можуть пересуватися самостійно. Крім того, «соціальне таксі» доступне для осіб з інвалідністю та дітей з інвалідністю, які мають порушення зору, інтелектуальні та психічні розлади», - ідеться у повідомленні.

На Київщини у 10 громадах запрацювало «соціальне таксі» - Фото 1

За допомогою «соціального таксі» можна дістатися до органів соціального захисту населення, центру надання адміністративних послуг, органів виконавчої влади, банківських та медичних установ, центрів правової допомоги тощо.

Фінансування відбувається за рахунок місцевого бюджету та за допомогою донорських коштів.

Наразі послуга надається у десяти громадах Київщини: Білоцерківська, Тетіївська, Фурсівська, Студениківська, Баришівська, Славутицька, Васильківська, Фастівська, Бориспільська, Ірпінська. Послугою охоплено 381 особу.

На Київщини у 10 громадах запрацювало «соціальне таксі» - Фото 2

Впровадження «соціального таксі» планується ще в 12 громадах.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні презентували перший довідник про життя після ураження спинного мозку, що є перекладом зі шведської роботи професора Класа Халтлінга «SPINALIS. Нова сторінка життя з ураженням спинного мозку».

Фото: Київська ОДА

Источник материала
loader
loader