Майор «Гром»: Найбільше смертей на фронті - через неправильну меддопомогу
Майор «Гром»: Найбільше смертей на фронті - через неправильну меддопомогу

Майор «Гром»: Найбільше смертей на фронті - через неправильну меддопомогу

Несвоєчасно чи неправильно накладений турнікет призводить до втрати кінцівок і загибелі військових. Також часто мобілізовані гинуть через погану підготовку та паралізуючий страх, що не дає їм змоги стріляти у відповідь.

Про це розповів майор Євгеній Громадський з позивним «Гром» у програмі «Станція Краматорськ», що вийшла у середу, 16 жовтня.

«Я спостерігав в одному з навчальних центрів, як у мобілізованого аптечка була пристебнута карабіном на спині, а інструктор навіть не збирався пояснювати йому, що в разі поранення він не зможе дотягнутися до неї», – розповів «Гром». За його словами, інструктори, навчаючи новачків, часто ігнорують і найважливіше – необхідність зазначати час накладання турнікету. А саме це – головна причина ампутацій.

Громадський наголосив: «Потрібно максимально наблизити умови навчання до бойових, створювати ситуації, які змушуватимуть людину думати, як знайти вихід». Також, за його словами, ситуацію могла би виправити зміна інструкторів, які тривалий час навчають мобілізованих у тилу. «Треба робити інструкторам виїзди на передову, де вони зможуть переймати досвід різних бригад у бойових умовах, розробити єдину базу досвіду», – поділився своїм баченням вирішення проблеми майор.

За словами Громадського, свої пропозиції він періодично доносить до найвищого керівництва. Як Герой України та медійна людина він часто буває на зустрічах із міністром оборони та військовими вищих рангів. «У мене є чимало пропозицій, зокрема на останній зустрічі у Міноборони моя доповідь містилася на 15-ти сторінках, і там був не лише опис проблем, а й шляхи їх вирішення», – зауважив Громадський. Він запевняє, такі зустрічі з вищим керівництвом змістовні та цікаві, і до бойових командирів дослухаються.

Повне інтерв’ю з Громадським можна подивитися на новому Ютуб-каналі Укрінформу.

Євгеній «Гром» Громадський – майор бригади НГУ, Герой України, нагороджений орденами «Золота Зірка», «За оборону Харкова» та орденом Івана Сірка ІІІ ступеня. Командував розвідувальним взводом «Бешкетники Сірка» в складі 92-ї окремої механізованої бригади.

Як повідомлялося, «Станція Краматорськ» – це спільний продукт Укрінформу та Центру протидії з дезінформацією при РНБО. Головна мета проєкту – через відверту розмову показати особисту життєву історію героя та, водночас, висвітлити основні російські ІПСО на тему армії та війни.

Ведучі програми Костянтин та Влада Ліберови – документальні фотографи, які фіксують події в Україні з перших днів повномасштабного вторгнення.

Источник материала
loader