ДОТ припинив роботу з постачальником неякісної тушонки для військових
ДОТ припинив роботу з постачальником неякісної тушонки для військових

ДОТ припинив роботу з постачальником неякісної тушонки для військових


З 28 жовтня військовослужбовців забезпечуватимуть постачальники з сусідніх областей. У разі потреби буде залучений інший постачальник через механізм рамкової угоди.

Державний оператор тилу (ДОТ) припиняє роботу з постачальником Трейд Граніт Інвест у Донецькій області та забороняє брати участь у тендерах ДОТ протягом 12 місяців у зв’язку з постачанням неякісних консервів військовим. Про це повідомили в пресслужбі Державного оператора тилу.

Зазначається, що строк застосування санкцій може бути переглянутий у разі вжиття постачальником заходів, що підтверджують його доброчесність та спроможність належно виконувати договірні зобов’язання.

За даними ДОТ, причиною стало використання анульованого протоколу випробувань на консерви свинини тушкованої під час постачання військовим на Донецькому напрямку. Було встановлено, що постачальник декілька разів здійснив відвантаження продукції з недійсними якісними документами. Це ставить під сумнів, в тому числі безпосередньо, якість самої продукції.

Станом на сьогодні зразки цієї партії були відправлені на повторне лабораторне дослідження.

Як повідомляється, з 28 жовтня військовослужбовців забезпечуватимуть постачальники з сусідніх областей. У разі потреби буде залучений інший постачальник через механізм рамкової угоди.

Якщо ми отримуємо інформацію про можливу недоброчесність постачальника, ми негайно реагуємо. Так сталося і з постачанням тушонки із анульованими документами якості. Ми провели аналіз, в результаті якого встановили, що Трейд Граніт Інвест неправомірно використав протокол випробувань на більший обсяг продукції, ніж було ним затверджено. Такі дії не можуть залишитися без наслідків, тому ми застосували до компанії санкції. Також тепер ми збільшуємо всім постачальникам штрафи за аналогічні порушення з 20% до 100% від вартості продукції, – заявив директор з управління ризиками та комплаєнс ДОТ Дмитро Бігунець.

У ДОТ додали, що наразі процес контролю відповідності обсягів партій заявленим при відборах для якісних досліджень і зазначених в протоколах випробувань не є автоматизованим. Відповідні документи надаються військовим частинам при відвантаженні товару.

Аби посилити контроль за обігом продукції, якість якої потребує додаткової уваги, Державний оператор тилу, на запит Міноборони України, планує цифровізувати процес відповідності фактично відвантажених обсягів до заявлених в протоколах випробувань. А саме – запровадити системне рішення в ІТ-системі управління забезпеченням ЗСУ – DOT Chain. Планується, що без зазначення номеру протоколу випробувань чи коли заявлений обсяг вже був вичерпаний відповідно до нього, постачальник не матиме змоги сформувати пакет документів та відвантажити товар.

Нагадаємо, раніше журналісти з’ясували, що партія тушкованої свинини, яка мала постачатися для ЗСУ, виявилася непридатною до вживання сумішшю шкіри, сухожиль та жирової тканини.



Теги по теме
Минобороны
Источник материала
loader