Допомога Україні стане важливою частиною візиту Байдена до Німеччини - Білий дім
Допомога Україні стане важливою частиною візиту Байдена до Німеччини - Білий дім

Допомога Україні стане важливою частиною візиту Байдена до Німеччини - Білий дім

Білий дім офіційно анонсував візит президента США Джо Байдена до Німеччини, зауваживши, що питання подальшої підтримки України та реагування на агресію РФ буде важливою частиною обговорень під час зустрічей у Берліні.

Про це заявила в середу під час пресконференції у Вашингтоні речниця Білого дому Карін Жан-П’єр, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Це (підтримка України – ред.) буде справді важливою частиною розмов президента під час його візиту до Німеччини», - зазначила представниця Білого дому.

Вона підкреслила, що Сполучені Штати продовжуватимуть надавати підтримку Україні. Жан-П’єр зауважила, що Німеччина також відіграє значну роль у цьому процесі.

«Ми тісно співпрацювали, щоб зміцнити наші економіки як для наших народів, так і для того, щоб надавати критично необхідну підтримку Україні, яка продовжує захищатися від агресії РФ», - сказала Жан-П’єр.

Вона також зазначила, що Німеччина залишається другим за масштабами постачальником допомоги Україні після Сполучених Штатів.

Водночас речниця Білого дому не уточнила, чи зустрічатиметься президент Джо Байден з лідерами інших країн у Берліні – крім канцлера Олафа Шольца і федерального президента Франка Вальтера Штайнмаєра.

Як повідомляв Укрінформ, раніше західні ЗМІ повідомляли про намір президента США Джо Байдена відвідати з візитом Німеччину та провести зустрічі в п’ятницю з німецьким керівництвом, а також лідерами Франції й Великої Британії.

Фото: White House

Теги по теме
Украина США Германия Джо Байден помощь
Источник материала
loader