Членів наглядових рад для вишів обиратиме незалежний комітет
Членів наглядових рад для вишів обиратиме незалежний комітет

Членів наглядових рад для вишів обиратиме незалежний комітет

Міністерство освіти утворило комітет для відбору наглядових рад у трьох закладах вищої освіти — учасниках експерименту з розширення автономії.

Про це у Телеграмі повідомив віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передає Укрінформ.

«Відбір повинен бути прозорим, тому МОН створило комітет, що відбиратиме учасників наглядових рад в експериментальних закладах вищої освіти», - йдеться в повідомленні.

За інформацією Федорова, до складу комітету увійшли троє представників іноземних організацій, які співпрацюють з Україною в сфері вищої освіти, а також троє номінантів від Міносвіти: позаштатний консультант Kaksus OU, колишній міністр освіти Естонії Яак Аавіксоо; заступниця голови місії USAID в Україні Теодора Делл (США); голова CCG, засновник проєкту Twinning Чарльз Кормак (Велика Британія); президент корпорації SoftServe Тарас Кицмей; керівник EY Ukraine Digital Костянтин Невядомський та голова ради Фонду Президента України з підтримки освіти, науки та спорту Ірина Тулякова.

Оновлені наглядові ради запроваджуються в трьох університетах, які стали учасниками експерименту: Національний авіаційний університет, Запорізький національний університет та Прикарпатський національний університет ім. Василя Стефаника. Обрані наглядові ради контролюватимуть роботу в університетах та допомагатимуть їм розвиватися.

Як повідомлялося, 17 українських університетів увійшли до престижного світового рейтингу вищих закладів освіти Times Higher Education World University Rankings 2025.

Источник материала
loader