В Україні ціни на соняшник оновили трирічний максимум
В Україні ціни на соняшник оновили трирічний максимум

В Україні ціни на соняшник оновили трирічний максимум

Минулого тижня ціни на соняшник в Україні знову досить суттєво зросли, оновивши максимум з кінця травня 2021 р. Офіційні закупівельні ціни переробників у вказаний період досягли 22500-24500 грн/т СРТ. Про це повідомляє АПК-Інформ, пише agronews.ua.

«Компанії повідомляли, що пропозиція олійної дещо збільшилась, однак усе ще залишалася недостатньою. Тому ті, хто потребували термінового поповнення запасів для виконання контрактних зобов’язань з олії, підвищували ціни більш активно (до +1000 грн/т) у порівнянні з тижнем раніше та готові були доплачувати за великі обсяги та олійність», – зазначають аналітики АПК-Інформ.

Зростанню цін на сировину поки що сприяє підвищення вартості соняшникової олії на експортному напрямку. Але все більше переробних підприємств повідомляють, що прибутковість переробки низька або майже відсутня.

Ціни попиту на соняшникову олію минулого тижня в портах України зросли на 20-30 USD/т та досягли максимального рівня з кінця січня 2023 р. – 1020-1025 USD/т СРТ-порт.

Нагадаємо, що історичний ціновий максимум на соняшник в Україні було зафіксовано в березні 2021 р. – 25500-27400 грн/т СРТ.



Перегляди: 0
Теги по теме
цены
Источник материала
loader