В Україні почало зростати споживання електрики
В Україні почало зростати споживання електрики

В Україні почало зростати споживання електрики


В години максимального споживання в енергосистемі зберігається дефіцит потужності, нагадали енергетики.

В Україні почало зростати споживання електроенергії на тлі зниження температури повітря. Про це Укренерго у вівторок, 15 жовтня.

Так, сьогодні рівень споживання електрики станом на 9:30, був на 3% вищим, ніж в цей час попереднього дня – у понеділок.

“Вчора, 14 жовтня, добовий максимум споживання був зафіксований увечері. Він був на 3,3% вищим, ніж попереднього робочого дня – у п’ятницю, 11 жовтня. Причина такої динаміки – зниження температури повітря на всій території України”, – йдеться у повідомленні.

Енергетики нагадали, що в години максимального споживання в енергосистемі зберігається дефіцит потужності. Тому вони попросили громадян користуватись потужними електроприладами у період найефективнішої роботи сонячних електростанцій – з 10:00 до 16:00.

Станом на ранок в Україні через бойові дії та з інших причин повністю або частково знеструмлені 495 населених пунктів.

“Через бойові дії є нові знеструмлення у Донецькій, Дніпропетровській, Харківській, Миколаївській областях. З технічних причин є знеструмлені споживачі у Сумській, Запорізькій і Київській областях”, – розповіли у компанії.

Раніше стало відомо, що при уряді утворили штаб, який займатиметься питанням підготовки регіонів до опалювального сезону.

Також повідомлялося, що Укренерго накопичило трикратний, порівняно з нормативним, запас ремонтного обладнання у межах підготовки до зими.



Теги по теме
Украина электроэнергия энергетика
Источник материала
loader