Український фотограф здобув престижну воєнну премію у Франції
Український фотограф здобув престижну воєнну премію у Франції

Український фотограф здобув престижну воєнну премію у Франції

Костянтин Ліберов став лавреатом премії Bayeux Calvados-Normandy Award за серію фото Війна в Україні, здобувши перемогу за результатами глядацького голосування.

Українського воєнного фотографа Костянтина Ліберова лавреатом престижної премії Bayeux Calvados-Normandy Award, яку щорічно присуджують воєнним кореспондентам з усього світу. Нагородження відбулося у французькому місті Байє.

Ліберов переміг у категорії Фото завдяки серії знімків Війна в Україні. Біль, відчай та надія, здобувши перше місце за результатами відкритого голосування глядачів. Він також посів друге місце за вибором журі у цій самій категорії.

“Це велика честь і неймовірне досягнення – як особисте, так і для української військової фотографії загалом. Завдяки цій перемозі ми продовжуємо виконувати нашу місію – висвітлювати боротьбу України та показувати правду всьому світу”, – зазначив Костянтин.

Премія, заснована 30 років тому на честь 50-річчя висадки союзників у Нормандії, відзначає внесок воєнних кореспондентів у висвітлення глобальних конфліктів. Ліберов разом зі своєю дружиною Владою з початку повномасштабного вторгнення РФ документує війну, працюючи на лінії фронту.

Раніше повідомлялося, що фотографи Костянтин і Влада Ліберови розповіли про відвідування російських військовополонених в Україні. 





Источник материала
loader
loader