Судитимуть жителя Одещини, який тричі продав неіснуючий автомобіль
Судитимуть жителя Одещини, який тричі продав неіснуючий автомобіль

Судитимуть жителя Одещини, який тричі продав неіснуючий автомобіль

Судитимуть жителя Одещини, який тричі продав неіснуючий автомобіль - Фото 1

Чоловік має непогашену судимість за крадіжку, за яку відбув у місцях позбавлення волі три роки. Наразі правопорушнику знову загрожує до трьох років ув’язнення.

Під час досудового слідства поліцейські встановили, що зловмисник створював в одній із соціальних мереж оголошення про продаж старенького легковика за привабливо низькими цінами. Щойно знаходився покупець, «продавець» просив завдаток у будь-якій сумі. А отримавши гроші, блокував номер телефону потерпілого, видаляв старе повідомлення і розміщував нове.

Так, на гачок шахрая попалися двоє 70-річних та один 32-річний чоловіки з Чернігівщини, Херсонщини та Полтавщини. Один із них проникся розповіддю «власника» автівки про те, що продає її, бо конче потребує грошей на своє та доньчине лікування, і відправив у якості завдатку майже всю суму – 19300 грн. Інші двоє перерахували по 4500 та 4000 грн. Після поставлених продавцеві запитань, коли можна забрати транспортний засіб, чоловіки були заблоковані.

Потерпілі звернулись у поліцію за місцями мешкання. Тамтешні поліцейські з’ясували, що гроші з банківської картки, яку заявники використовували у розрахунках з правопорушником, були зняті на території Одещини. Тож матеріали  були скеровані колегам за територіальністю.

Вже поліцейські Подільського районного управління поліції ГУНП в Одеській області провели низку слідчо-оперативних заходів, під час яких встановили особу зловмисника. Ним виявився 39-річний житель Кодими.

Правоохоронці вилучили в якості речового доказу його мобільний телефон з інформацією, що підтверджує причетність до шахрайства.

«На підставі зібраних доказів ми висунули фігуранту обвинувачення у шахрайстві, тобто заволодінні чужим майном шляхом обману, зокрема вчиненому повторно. Обвинувальний акт за ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу України вже скерований нами до суду. Правопорушнику загрожує до трьох років позбавлення волі. Державне обвинувачення в суді підтримуватиме Подільська окружна прокуратура, під процесуальним керівництвом якої ми проводили досудове розслідування», – прокоментував подію начальник Подільського районного управління поліції Олег Жуковський.

Поліцейські вкотре закликають громадян бути обачними під час покупок в інтернеті та не сплачувати гроші наперед за товар чи послуги неперевіреним людям, а надавати перевагу післяплаті.

Подільське районне управління поліції Одещини

Tweet
Источник материала
loader
loader