«Скарбниця не збільшується»: як Німеччина планує змінити допомогу біженцям з України
«Скарбниця не збільшується»: як Німеччина планує змінити допомогу біженцям з України

«Скарбниця не збільшується»: як Німеччина планує змінити допомогу біженцям з України

Німеччина має намір зменшити фінансову підтримку українських біженців. Це рішення пов'язане з тим, що інтеграція українців на ринок праці відбувається повільніше, ніж очікувала місцева влада. Про це в ефірі телемарафону заявив оглядач Deutsche Welle Роман Гончаренко, який веде підкаст Was ist das?

«Німеччина з самого початку виділяла дуже багато коштів на утримання цих мігрантів. Німеччина була дуже щедрою до українців. Зараз скарбниця Німеччини не збільшується, а навпаки зменшується, ситуація складна, виплати для українців, гадаю, зменшуватимуться, і їх заохочуватимуть іти працювати, хоч вони і самі йдуть», – зазначив Гончаренко.

За словами оглядача, німецька влада тепер активніше стимулюватиме українців до пошуку роботи та переходу на самозабезпечення. Це з поточної економічної ситуацією країни і необхідністю оптимізації витрат.

Незважаючи на уповільнені темпи інтеграції, Гончаренко підкреслив, що процес працевлаштування українців у Німеччині все ж таки йде. Згідно з останніми статистичними даними, близько 260 тисяч українців уже знайшли роботу у Німеччині.

Варто зазначити, що Німеччина з початку російського вторгнення в Україну ухвалила значну кількість біженців, надавши їм широку соціальну підтримку. Проте поточна економічна ситуація змушує уряд переглядати свою політику щодо фінансової допомоги біженцям, а вони виїжджають в інші країни.

До слова, з 1 січня 2025 року біженцям у ФРНзнижуватимуть розмір допомоги (Bürgergeld) на 30% протягом трьох місяців, якщо вони відхилять розумну пропозицію щодо працевлаштування. Зміни ініціював міністр праці Хубертус Хайль, заходи спрямовані на те, щоб отримувачі грошової допомоги виходили на роботу.

Источник материала
loader
loader