Посадовець однієї з міськрад Житомирщини отримав хабар через посередника
Посадовець однієї з міськрад Житомирщини отримав хабар через посередника

Посадовець однієї з міськрад Житомирщини отримав хабар через посередника

Посадовець однієї з міськрад Житомирщини отримав хабар через посередника - Фото 1

За дорученням керівника Житомирської обласної прокуратури Спеціалізованою екологічною прокуратурою посадовцю-депутату міськради вручено підозру в одержанні неправомірної вигоди, за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 368 КК України).

Також повідомлено про підозру жителю міста Радомишля, який виступив у ролі посередника в одержанні депутатом хабара.

За даними слідства, неправомірну вигоду вимагав та одержав посадовець  структурного підрозділу міськради. Він також входить до депутатської комісії, яка контролює, зокрема, дотримання земельного і природоохоронного законодавства.

Підозрюваний висловив вимогу підприємцю, який працює у зоні його впливу – займається розлісненням земель комунальної власност і, сплатити йому певну суму грошей. За це пообіцяв не перешкоджати порубці дерев.

Згодом суму «винагороди» посадовець збільшив у сім разів – до 35 тис грн. А до одержання хабаря залучив свого знайомого. З метою конспірації, зустріч підприємцю призначили пізно увечері, близько 22:20, у гаражі.

Фігурантів затримано 13.10.2024, відразу після одержання обумовленої суми.

Наразі до суду подані клопотання про обрання обом підозрюваним запобіжних заходів. Прокурори наполягатимуть на застосуванні тримання під вартою.

Також вирішується питання щодо відсторонення держслужбовця від займаної посади.

Досудове розслідування проводить ГУНП в області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Житомирської обласної прокуратури

Tweet
Источник материала
loader
loader