Хакери заволоділи роботами-прибиральниками, тепер вони лякають домашніх тварин і непристойно лаються
Хакери заволоділи роботами-прибиральниками, тепер вони лякають домашніх тварин і непристойно лаються

Хакери заволоділи роботами-прибиральниками, тепер вони лякають домашніх тварин і непристойно лаються

Хтось з хакерів отримав доступ до роботизованих пилотягів Ecovacs Deebot X2 Omni в кількох містах США та використовував їх, щоб переслідувати домашніх тварин і викрикувати расистські образи на їхніх власників, повідомили ABC News.

Видання поспілкувалося з кількома власниками Deebot X2, які стверджують, що їх Deebot X2 було зламано, включно з юристом Міннесоти Деніелем Свенсоном, який сказав, що дивився телевізор зі своєю сім’єю, коли почав надходити шум, «схожий на перерваний радіосигнал або щось подібне». з динаміка робота. Він сказав, що після того, як він скинув свій пароль і перезавантажив робота, все почалося знову, тільки цього разу звук був явно голосом, як він здогадався - підлітка, що вигукував багато крикливих образ.

ABC News перераховує інші, схожі облікові записи від власників з Ель-Пасо та Лос-Анджелеса, в останньому з яких хтось використовував Deebot, щоб ворогувати з собакою, кричати на неї та переслідувати її.

У своїй заяві Ecovacs повідомила , що «визначила подію введення облікових даних» і заблокувала IP-адресу, з якої вона походить. Компанія заявила, що «не знайшла доказів» того, що імена користувачів і паролі були зібрані зловмисником.

Минулого року дослідники продемонстрували недолік , який дозволяв їм обійти введення PIN-коду Deebot X2, щоб отримати доступ до вакууму. У своїй заяві Ecovacs сказано, що це вирішено, і що він також планує «подальше посилити безпеку» за допомогою оновлення в листопаді. Незрозуміло, чи це виправить уразливість Bluetooth, яку ABC News використала для звіту на початку цього місяця .

Розумні домашні пристрої, підключені до хмари, роками призводили до подібних історій. Іноді це результат злому , інші – просто скомпрометовані облікові дані . Іноді це погане програмне забезпечення, яке показує вам канал камери іншого власника , як невеличке задоволення. Подібні проблеми можуть здаватися неминучими, коли стільки розумних домашніх пристроїв потребують постійного підключення до Інтернету для роботи, особливо для тих компаній, які не пропонують простих способів повідомити про вразливість системи безпеки.

Источник материала
loader
loader