Із Куп'янська і трьох прилеглих громад оголосили обов'язкову евакуацію усіх цивільних
Із Куп'янська і трьох прилеглих громад оголосили обов'язкову евакуацію усіх цивільних

Із Куп'янська і трьох прилеглих громад оголосили обов'язкову евакуацію усіх цивільних

У Харківській області оголосили обов’язкову для всіх жителів із чотирьох громад Куп’янщини, включно з містом Куп’янськ; примусова евакуація родин із дітьми оголошена з Борівської громади.

Про це в коментарі журналістам 15 жовтня повідомив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, передає кореспондент Укрінформу.

“Сьогодні на Раді оборони було прийняте рішення щодо евакуації всього цивільного населення з деяких громад Куп’янського напрямку, зокрема з міста Куп’янськ. Це у зв’язку з тим, що погіршується військова ситуація, у зв’язку з тим, що ми не можемо забезпечувати там проведення опалювального сезону, надання електроенергії, надання гуманітарної допомоги, тому що ворог обстрілює критичну інфраструктуру, і відновлення наразі неможливе”, - сказав Синєгубов.

Крім Куп’янської міської громади, людей евакуюватимуть із Кіндрашівської, Курилівської та Петропавлівської громад.

“Крім того, прийнято рішення щодо обов’язкової евакуації у примусовий спосіб сімей по Борівській тергромаді Ізюмського району. Приблизно 250 там таких сімей”, - зазначив Синєгубов.

За його словами, евакуаційні заходи буде посилено, оскільки люди неохоче виїздять.

“Є ряд рішень, зокрема переправи працюватимуть лише в один бік, лише на евакуацію”, - сказав Синєгубов.

За його інформацією, на лівому березі Осколу в Куп’янському районі залишаються близько 4 тисяч жителів, від деяких населених пунктів до лінії фронту – лише близько 4 кілометрів.

Як повідомлялося, російські війська прагнуть досягти східного берега річки Оскіл на Харківщині, щоб використовувати його як природний оборонний бар'єр та створити умови для своїх майбутніх операцій.

Источник материала
loader
loader