На кухні ключовим є баланс між естетикою та функціональністю. Дизайнери кажуть, що цю ідею порушують відкриті кухонні стелажі, пише Livingets.
Чому відкриті кухонні стільниці – погана ідея
На думку американської дизайнерки Ніни Ліхтенштейн, відкриті кухонні стелажі є застарілим дизайнерським рішенням і "вони просто не витримують у реальному світі". Окрім того, вони створюють візуальний безлад, якщо забувати про прибирання.
Відкриті полиці вимагають постійного догляду. І все, що виставлене, має бути вдало підібраним,
– каже дизайнерка зі штату Нью-Йорку.
Це означає, що відкриті стелажі можуть бути естетичними один день, два чи три, але не постійно. Часто господарі створюють на полицях такий безлад, що хочуть їх кудись сховати. У домі важко досягти досконалості, особливо коли мовиться про робочу зону, але можна принаймні спростити собі життя й обрати закриті шафи.
Дизайнер інтер'єру та експерт-організатор Ден Вінер погоджується з Ніною, додаючи, що відкриті кухонні полиці, як правило, погіршують загальну естетику кухні. А якщо там стоїть не декор, а посуд, який ми не здогадуємося постійно витирати, то доводиться ще й "їсти" пил.
Світла кухня з відкритими полицями / Фото Trevor Tondro
Варто зазначити, що не всі погоджуються з думкою більшості. Деякі дизайнери кажуть, що кухонні стелажі – найкраще місце для демонстрації барвистого скляного чи порцелянового посуду. У такому випадку Ніна Ліхтенштейн радить обирати золоту середину – шафи зі скляними дверцятами.