Adobe доповнила Photoshop новими ШІ-інструментами
Adobe доповнила Photoshop новими ШІ-інструментами

Adobe доповнила Photoshop новими ШІ-інструментами

Взяти участь у тестуванні нових ШІ-функцій редагування та створення зображень може кожен.

Компанія Adobe представила низку нових ШІ-інструментів у програмах пакету Creative Cloud під час щорічної конференції Adobe Max. Загальнодоступні ШІ-інструменти у Photoshop, Illustrator та InDesign реалізували на основі оновленої моделі Firefly Image 3. Про це повідомив TechRadar.

У Photoshop інструмент видаленя Remove доповнили функцією «Видалення відволікаючих елементів» (Distraction Removal), яка виявляє та прибирає із зображення небажані об’єкти або людей одним кліком.

«Графічний дизайнер, який працює з архітектурним клієнтом, може автоматично видаляти непотрібні дроти та людей, щоб очистити щільні міські сцени та створити витончені зображення, які підкреслюють особливості архітектури в міському середовищі. — зазначили в Adobe — Тревел-фотограф може видалити туристів із зображень свого блогу. Весільний фотограф може легко усунути небажані фонові відволікання на фотографіях».

Компанія Adobe повідомила, що інструменти штучного інтелекту Generative Fill («Генеративна заливка»), Generative Expand, Generate Similar та Generate Background також працюватимуть на основі оновленої модель Firefly Image 3.

ШІ-інструмент Generative Fill («Генеративна заливка») дозволяє додавати або видаляти елементи із зображень за текстовими підказками безпосередньо у Photoshop. ви можете додавати або видаляти вміст із своїх зображень за допомогою простих текстових підказок Зображення автоматично генеруються з відповідними тінями, відображеннями, освітленням і перспективою, що забезпечує реалістичні результати.

Generative Expand («Генеративне розширення») дозволяє розширювати поле зображення з допомогою ШІ. Наприклад, користувачі зможуть розширювати полотно, щоб створити простір для тексту, або додати генеративний контент до країв зображень, щоб вирівняти нахилені горизонти або заповнити шорсткі краї панорам.

Adobe доповнила Photoshop новими ШІ-інструментами - Фото 1

Adobe оновила модель Firefly Image 3, яка тепер працює з інструментами Generative Fill, Generative Expand, Generate Similar та Generate Background. Компанія стверджує, що нова версія покращує різноманітність та фотореалістичність згенерованих зображень, а також краще розуміє складні запити.

Інструмент Generate Background («Генеративний фон») дозволяє замінити існуючий фон на зображенні генеративним, і він відповідатиме освітленню, тіням і перспективі об’єкта.

Adobe доповнила Photoshop новими ШІ-інструментами - Фото 2

Інструменти Generative Fill, Generative Expand, Generate Background  і Text to Image («Зображення з тексту») доповнили функцією «Створити схоже». Вона дає змогу звузити вибір до згенерованого результату, який видається вдалим, не вгадуючи, який текст для підказки використовувати.

Компанія також запустила бета-тестування нового Generative Workspace у Photoshop, який дозволяє дизайнерам випробувати нові ідеї або адаптувати існуючі у просторі, де генерації виконуються у фоновому режимі, не порушуючи робочий процес. Простір також містить історію генерації, щоб швидко переглядати попередні підказки та зображення.

Тим часом у Adobe Illustrator з’явилася нова функція Objects on Path, яка дає змогу швидко прикріплювати, розташовувати та переміщувати об’єкти вздовж будь-якої форми контуру. Інструмент Mockup для створення макетів на 3D-моделях став загальнодоступним, а функція Image Trace для перетворення растрових зображень на векторні отримала вдосконалення.

InDesign отримав інструмент Generative Expand, який дозволяє розширювати зображення для відповідності будь-якому макету. У Premiere Pro з’явилася функція Generative Extend, що базується на новій моделі Firefly AI Video.

Бета-тестування нових функцій у Photoshop desktop app, Photoshop (beta) app та Photoshop on the web триватиме місяць, опісля врахування відгуків компанія зробить їх загальнодоступними.

Фото: Adobe

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Долучитись
Источник материала
loader