В Україні знову дорожчають огірки
В Україні знову дорожчають огірки

В Україні знову дорожчають огірки

Ціни на тепличні огірки в Україні продовжують зростати, повідомляють аналітики проекту EastFruit. За словами учасників ринку, причин для ситуації, що склалася, було відразу кілька. По-перше, пропозиція огірків на ринку дещо скоротилася за рахунок нестабільних вибірок як у стаціонарних комбінатах, так і в плівкових теплицях. У той самий час попит на огірки залишався досить високому рівні.

Сьогодні українські тепличні комбінати пропонують огірки на продаж по 50-65 грн/кг, що в середньому на 11% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

Зростання цін у цьому сегменті учасники ринку аргументують досить обмеженою пропозицією тепличного огірка в умовах підвищеного попиту. Вибірки у комбінатах помітно знизилися після погіршення погодних умов. Також підтримку цін на місцеві овочі надає відсутність конкуренції з боку імпортної продукції на цей час.

Варто додати, що сьогодні тепличні огірки в Україні пропонуються до продажу за такими ж цінами як і в сезонах 2023 і 2022 років. При цьому оператори ринку зазначають, що чергове підвищення цін на місцевий огірок може призвести до різкого збільшення постачання імпортної продукції. Надалі конкурувати з імпортними овочами українським комбінатам буде проблематичніше, оскільки практично всі вже змушені використовувати підігрів. За прогнозами, середньодобові температури повітря в Україні й надалі знижуватимуться, що безпосередньо позначиться на собівартості виробництва тепличних овочів у країні.


Перегляди: 0
Источник материала
loader
loader