В Росії назвали кількість евакуйованих людей на Курщині
В Росії назвали кількість евакуйованих людей на Курщині

В Росії назвали кількість евакуйованих людей на Курщині

Уповноважена з прав людини в РФ Тетяна Москалькова також зазначила, що близько 30 тисяч людей евакуйовано з російського прикордоння.

Близько 30 тисяч людей евакуйовано з районів, що межують з Україною. Тоді ж як на Курщині евакуйовано понад 100 тисяч. Про це уповноважена з прав людини в Росії Тетяна Москалькова в інтерв’ю виданню Аргументы и факти.

“Сьогодні на території 65 російських регіонів налічується 960 пунктів тимчасового розміщення (ПВР), в яких перебувають 30 415 осіб, зокрема 7670 дітей”, – сказала вона.

Москалькова повідомила, що за даними МНС РФ, у Курській області евакуйовано 112 337 осіб.

“У ПВР, лікувальних та соціальних установах, дитячих таборах на території Росії розміщено 12 328 жителів Курської області, у тому числі 3685 дітей. Ще понад 100 тисяч розмістилися самостійно у родичів та знайомих. І є близько 40 тисяч жителів, які відмовилися евакуюватися або вже повернулися до місць постійного проживання”, – додала вона.

Нагадаємо, жителі Курської області звертаються по допомогу до комендатури Сил оборони, оскільки Росія відмовляється їх евакуювати.

Додамо, що губернатор Бєлгородської області Росії В’ячеслав Гладков оголосив евакуацію жителів двох сіл – Петрівки та Соловйовки, які розташовані неподалік кордону



Теги по теме
Россия эвакуация
Источник материала
loader
loader