Учні київського ліцею зібрали турнікети та «коробочки турботи» для бійців ЗСУ
Учні київського ліцею зібрали турнікети та «коробочки турботи» для бійців ЗСУ

Учні київського ліцею зібрали турнікети та «коробочки турботи» для бійців ЗСУ

У Києві учні Ліцею 303 суспільно-природничого профілю зібрали для українських військових понад 350 турнікетів. Крім того, вони принесли спеціальні набори для бійців. Про це  повідомив блогер Олександр Барабошко у Facebook.

За його словами, це вже не перша подібна акція.

Учні київського ліцею зібрали турнікети та «коробочки турботи» для бійців ЗСУ (фото) фото 1

«В мене є абсолютно неймовірна і надихаюча історія, якою я хочу з вами поділитися. Рік тому мені написала Анастасія Коваленко-В'язовська напередодні Дня захисників і захисниць. Настя запропонувала, щоб клас, де навчається її син, напередодні цієї дати зробив збір і закрив якусь із нагальних потреб військових. Я вже не пам'ятаю точно, на що тоді зібрали – здається буржуйки і теплі речі, але дітям це дуже зайшло, тим більше, що саму допомогу приїхали тоді забирати військові, які якраз проїздили через Київ», – йдеться у повідомленні.

Учні київського ліцею зібрали турнікети та «коробочки турботи» для бійців ЗСУ (фото) фото 2

Але цього року батьки пішли далі. Вони вирішили, що було б добре назбирати турнікетів, адже вони потрібні постійно і на всі гарячі напрямки. Барабошко зазначив, що батьки сподівались зібрати хоча б 10 турнікетів, а вдалося зібрали 363. Крім того, деякі діти принесли коробочки з малюнком, добрим словом військовому, кавою, чаєм – «набором турботи» , яку зібрала родина в міру своїх можливостей».
«Так сталось, що до 1 жовтня весь хол школи був в оцих «коробочках турботи». Коли на них дивишся, сльози мимоволі виходять на очі. Кожна ця дитяча коробочка, яку діти складали з батьками, це неймовірно сильно. Я вже їх почав і поступово відправляю завдяки Гуманітарній Новій пошті по самих різних напрямках», – написав Барабошко.

Учні київського ліцею зібрали турнікети та «коробочки турботи» для бійців ЗСУ (фото) фото 3

Блогер оприлюднив фото з речами, які принесли для військових діти.

До відома, Міністерству цифрової трансформації вдалося зекономити 4.5 млрд грн бюджетних коштів з перших контрактів на безпілотники в межах Армії дронів. Це стало можливим завдяки побудові «жорсткої системи контролю закупівель», яку контролюють БЕБ та НАБУ. Кількість виробників та контрактів зростає, вже 150 компаній продають безпілотники державі. Процес закупівель – максимально прозорий. 

Источник материала
loader
loader