У вівторок пройде благодійна прем’єра фільму «Феномен Курбаса» від «Загону кіноманів»
У вівторок пройде благодійна прем’єра фільму «Феномен Курбаса» від «Загону кіноманів»

У вівторок пройде благодійна прем’єра фільму «Феномен Курбаса» від «Загону кіноманів»

Прем’єрні покази відбудуться в 12 містах України. Усі кошти з квитків підуть на допомогу Силам оборони.

15 жовтня у 12 містах України в кінотеатрах Multiplex відбудеться благодійна прем’єра документального фільму «Феномен Курбаса». Про це повідомляють автор фільму Віталій Гордієнко та «Віледж».

«Феномен Курбаса» — документальний фільм про українського режисера, актора і драматурга, засновника Молодого театру і театру «Березіль» та жертви сталінського терору Леся Курбаса, якого називають творцем модерного українського театру.

Фільм зняла команда «Загону кіноманів», автори фільму — Віталій Гордієнко та Станіслав Весельський, композитор — Єгор Грушин, анімація — Анастасія Фалілеєва.

«Феномен Курбаса — це фільм про людину, яка в найтемніші часи історії України творила найпрекрасніші речі.  Ми побачимо історію щирого ідеаліста, який надихав не лише своїх сучасників, а й цілі покоління. Він набагато більше, ніж відомі кола Курбаса і історія про його вбивство в урочищі Сандармох. Це людина — епоха, яка докорінно реформувала український театр», — розповідає про фільм його співавтор Віталій Гордієнко.

Усі кошти з квитків на благодійну прем’єру підуть на допомогу Силам оборони, яку закупить і передасть Благодійний фонд Сергія Притули.

Покази відбудуться о 19:00 в кінотеатрах мережі Multiplex у Києві, Львові, Харкові, Дніпрі, Одесі, Полтаві, Миколаєві, Хмельницькому, Кривому Розі, Житомирі, Чернігові та Ужгороді.

Після показу у Львові пройде спілкування з командою авторів фільму, а також аукціон, де розігруватимуть мерч стрічки. В Києві фільм покажуть у кінотеатрах в ТРЦ «Проспект» і Lavina Mall.

Зареєструватися на благодійний показ можна за посиланням. Для цього треба задонатити від 200 гривень на допомогу Силам оборони. Квитки мають прийти SMS-повідомленнями після реєстрації на зазначені номери телефонів.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Источник материала
loader