У театрі Лесі Українки готові надати сцену для кращих режисерів українського і світового рівня
У театрі Лесі Українки готові надати сцену для кращих режисерів українського і світового рівня

У театрі Лесі Українки готові надати сцену для кращих режисерів українського і світового рівня

Основна сцена Національного театру Лесі Українки має стати майданчиком для кращих режисерів українського і світового рівня.

Про це в інтерв’ю Укрінформу заявив генеральний директор театру Кирило Кашліков.

«Сьогодні ми готові сформулювати нашу мету і стратегію та визначити нішу, в якій працюватиме театрЛесі Українки - ми хочемо не тільки популяризації української доктрини, а й прагнемо бути відкритими до європейського театру», - зазначив Кашліков.

«Тобто у нашому театрі повинен бути не тільки український продукт, але й найкращий досвід з Європи. Вже є кілька пропозицій, за якими ми вийшли на договір про наміри і йдемо до того, щоб наша основна сцена стала майданчиком для кращих режисерів українського і світового рівня», - наголосив гендиректор театру.

На запитання, чи не опиниться театр Лесі Українки на одному полі із театром Франка (обидва - національні, обидва мають серйозний репертуар), Кашліков відповів: «Якщо говорити про кількість театрів та репертуар, можна сказати: всі жанри хороші, крім нудного. Театр має бути відкритий, зрозумілий, транспарентний для всіх, і для цього ми все робимо. А із театром Франка ми ніколи не конкурували, якщо чесно. Там хороші вистави і тут хороші вистави».

Кашліков також повідомив, що на сьогодні вже почалася підготовча робота над виставою за п’єсою іспанського автора Антоніо Вальєхо - «Сон розуму», у якій йдеться про останній період життя Франциско Гої і його діалог із місцевим тираном про свободу особистості в тоталітарній країні. Театр запросив до співпраці головного художника Національної опери Марію Левитську, а режисером стане іспанець Ігнасіо Гарсіа.

Також, за словами Кашлікова, наприкінці жовтня знайомитися із театром Лесі Українки приїжджає один із найяскравіших режисерів європейського театру - Гжегож Яжина.

Як повідомляв Укрінформ, у театрі Лесі Українки представили виставу «Зерносховище» за п’єсою лауреатки Шевченківської премії, відомої української драматургині Наталки Ворожбит.

Теги по теме
Европа
Источник материала
loader
loader