У Києві показали інноваційні мобільні стабпункти Keep Life
У Києві показали інноваційні мобільні стабпункти Keep Life

У Києві показали інноваційні мобільні стабпункти Keep Life

Днями у Києві презентували два мобільні стабпункти Keep Life, призначені для роботи за 5 – 15 км від лінії фронту. Це вітчизняна розробка, яка дозволяє надавати широкий спектр медичної допомоги (реанімація, хірургія) протягом так званої «золотої години». Процес розгортання із транспортного положення займає 10 – 15 хвилин. Пропускна спроможність становить до 60 осіб на добу.

Стабпункти побудовані на шасі вантажівок Mercedes-Benz Actros та Scania P-серії, які обладнані кузовами-фургонами з розсувними стінками та аутригерами. У кожному встановлено по два хірургічні столи, монітори пацієнта та безтіньові лампи. У комплектацію входять електрохірургічний ніж, концентратор кисню, дефібрилятор, портативний УЗД, шприцеві насоси та апарат ШВЛ.

У Києві показали інноваційні мобільні стабпункти Keep Life - Фото 1

Тут також є баки з водою, автономні обігрівачі та кондиціонери, а також НЕРА-фільтри для дезінфекції повітря. Стабпункти обладнані акумуляторами та дизель-генераторами, що дозволяють працювати в автономному режимі до 10 годин.

Проект Keep Life реалізується благодійними фондами – Solidarty та Бориса Возницького. Вартість одного стабпункту становить близько 9 млн. грн., і таку суму вже вдалося зібрати завдяки підтримці телеканалу «1+1».

Источник материала
loader
loader