Розстріляну росіянами «швидку» з Харківщини показали у Франції
Розстріляну росіянами «швидку» з Харківщини показали у Франції

Розстріляну росіянами «швидку» з Харківщини показали у Франції

У Франції стартував проєкт «Розстріляна швидка», в межах якого у понад 40 містах продемонструють пошкоджену росіянами карету швидкої допомоги з Харківщини.

Про це повідомляється на сайті Світового конгресу українців (СКУ), передає Укрінформ. 

«Ініціатива має на меті підвищити обізнаність про жахіття війни в Україні», – сказав віцепрезидент СКУ в Західній Європі та віцепрезидент Об’єднання українців Франції (ОУФ) Володимир Когутяк.

Він додав, що цей проєкт є яскравим прикладом того, як громади можуть об’єднуватися для реалізації великих національних ініціатив.

Днями демонстрація відбулася у Ніцці та Каннах.

Ініціативу поширив гуманітарний проєкт «AMF» – обʼєднання понад 40 франко-українських асоціацій у Франції. Його також підтримав СКУ. 

Мета проєкту – розповісти французам правду про війну в Україні, показати докази російських злочинів проти цивільних та зібрати гроші на нові машини швидкої для України.

Як зазначають організатори, росіяни розстріляли автівку у вересні 2022 року. Українські лікарі тоді поспішали на порятунок пораненого цивільного, але не змогли його евакуювати, оскільки в автівку прилетів російський снаряд. На кузові також безліч дрібніших слідів від попередніх ворожих обстрілів.

Авто вже два роки подорожує з місією «Ukraine is calling», організованою неприбутковою громадською організацією «Lukraine» з Люксембургу і є нагадуванням про війну Росії проти України. Зазначається, що завдяки проєкту за минулі два роки було зібрано гроші на 77 карет швидкої.

Як повідомлялося, раніше розстріляну швидку показали в Римі. До організації проєкту долучилося Християнське товариство українців в Італії, складова організація СКУ. 

Фото: Ambulance Mitraillée France/Facebook

Теги по теме
Франция
Источник материала
loader
loader