На Одещині затримали ділка, який за $7000 обіцяв ухилянтам допомогти з виїздом за кордон
На Одещині затримали ділка, який за $7000 обіцяв ухилянтам допомогти з виїздом за кордон

На Одещині затримали ділка, який за $7000 обіцяв ухилянтам допомогти з виїздом за кордон

На Одещині затримали ділка, який за $7000 обіцяв ухилянтам допомогти з виїздом за кордон - Фото 1

Зловмиснику повідомили про підозру та обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Підозрюваному загрожує до дев’яти років ув’язнення з конфіскацією майна.

Правоохоронці встановили, що 29-річний житель Одеського району підшукував чоловіків призовного віку, яким тимчасово обмежено право на виїзд з України, та за грошову винагороду організовував їх перевезення до Молдови.

Як повідомила Тетяна Безлепкіна, старша слідча в особливо важливих справах слідчого управління ГУНП в Одеській області, в одному з месенджерів зловмисник знайшов «клієнта», якому запропонував поїздку за кордон за 7000 доларів. Для цього він обіцяв військовозобов’язаному лист-перепустку, що надала б змогу безперешкодно проїхати блокпост на трасі Одеса – Рені і потрапити до одного з прикордонних районів Одещини, а вже звідти перетнути державний кодон України поза пунктом пропуску.

Оперативники управління стратегічних розслідувань в Одеські області Нацполіції  та слідчі поліції Одещини затримали ділка, коли він організовував трансфер чоловіка, залучаючи наймане таксі та власний транспорт, й отримав обумовлену суму.

Затриманий вже потрапляв у поле зору поліції – в суді відносно нього розглядається обвинувальний акт щодо незаконного поводження зі зброєю та оборудок з наркотиками.

За місцями мешкання та в автомобілях фігуранта були проведені обшуки, в ході яких поліцейські вилучили в якості речових доказів мобільний телефон і ноутбук з інформацією, що становить інтерес для слідства, пістолет невідомого походження, а також самі автівки.

«Наразі затриманому слідчі повідомили про підозру в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою», – повідомила Тетяна Безлепкіна.

За фактом виявлення зброї слідчими розпочато провадження за ознаками ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України. Також встановлюється повне коло осіб, причетних до даного злочину. Слідство триває під процесуальним керівництвом Одеської обласної прокуратури.

Заходи з викриття проводилися спільно з працівниками 26-го прикордонного загону Державної прикордонної служби України.

Відділ комунікації поліції Одещини

Tweet
Источник материала
loader