На німецькому військовому полігоні затримали росіянина
На німецькому військовому полігоні затримали росіянина

На німецькому військовому полігоні затримали росіянина

Джерело

У Німеччині був затриманий громадянин Росії. Він проникнув на територію військового полігону на велосипеді.

Інцидент стався неподалік міста Гарделеген. Місцевий полігон є одним із ключових навчальних центрів для європейських збройних сил. Тому він постійно перебуває під охороною: об’єкт регулярно приймає військові навчання за участю країн НАТО.

Тобто мужика на велосипеді не могли не помітити (що, власне, й сталось). Порушника оперативно виявила система безпеки. Після цього він був затриманий військовою поліцією.

За словами росіянина, він заблукав і випадково опинився на території полігону. Віримо, авжеж. У нас-то росіяни з 2014 року час від часу можуть заблукати, але з 2022-го все ж перестали з’їжджати на цей аргумент.

На жаль, закон не передбачає великих санкцій за такі візити. Тож після перевірки документів і принесених вибачень росіянину дозволили піти.

Попри вибачення, німецька влада не виключає можливості шпигунства. У німецькому міністерстві оборони наголосили на важливості посилення заходів безпеки в подібних випадках.

Название источника
Tag24
Ссылка на материал
https://www.tag24.de/nachrichten/politik/deutschland/militaer-und-verteidigung/spion-oder-radfahrer-russe-auf-uebungsplatz-der-bundeswehr-aufgegriffen-3325463
Теги по теме
Германия
Источник материала
loader