Макрону «соромно» за новий уряд Франції
Макрону «соромно» за новий уряд Франції

Макрону «соромно» за новий уряд Франції

Президент Франції Еммануель Макрон опинився в центрі критики через формування нового уряду, який виявився на занадто правих позиціях, незважаючи на перемогу лівого «Нового народного фронту» на останніх виборах. Згідно з інформацією France24, цей крок викликав розчарування як серед опозиції, так і серед частини виборців, які сподівалися на більш прогресивні реформи.

«Вони (члени уряду – Ред.) змушують мене відчувати сором», – заявив нещодавно Макрон своїй довіреній особі.

Президент зізнався, що розчарований деякими міністрами, які дотримуються «жорсткішої лінії», і він почувається «ізольованим».

Найжорсткіший член нового уряду – міністр внутрішніх справ Брюно Ретайо. Лише за кілька днів після вступу на посаду він спричинив суперечки, пообіцявши посилити боротьбу з імміграцією і заявивши, що «верховенство закону не є ні невловимим, ні священним».

Макрон втратив багатьох прихильників, які не зрозуміли оголошення ним позачергових парламентських виборів, що призвело до втрати його позицій.

«Лояльність до президента вже не та, що раніше», – каже депутат.

Один із союзників Макрона прямо заявив, що його більше не цікавлять бажання президента, який має піти у відставку після закінчення свого другого терміну.

«Кому яке діло? Макрон же не кандидат на виборах 2027 року, чи не так?» – сказав він.

Теги по теме
Франция Президент Эммануэль Макрон правительство
Источник материала
loader
loader