Китай знову проведе військові навчання навколо Тайваню
Китай знову проведе військові навчання навколо Тайваню

Китай знову проведе військові навчання навколо Тайваню

Джерело

Китай оголосив про проведення чергових військових навчань навколо Тайваню. Міністерство оборони Тайваню засудило Пекін за його «нераціональні та провокаційні дії».

Народно-визвольна армія Китаю (НВАК) розпочала військові навчання під кодовою назвою Joint Sword-2024B. Участь у них беруть армія, військово-морські сили, авіація та ракетні війська.

Всі ці маневри проводяться в Тайванській протоці. Також «вправи» будуть проводитись у водах на півночі, півдні та сході від Тайваню. Всі вони спрямовані на «суворе попередження сепаратистським діям прихильників незалежності Тайваню».

За інформацією Східного командування НВАК, навчання зосереджені на патрулюванні морсько-повітряної бойової готовності.

Також НВАК хоче показово відпрацювати захоплення контролю над полем бою та блокування ключових портів і районів. Ще йдеться про атаки морських і наземних цілей.

Тайбей повідомив, що спрямує відповідні сили для реагування на ймовірні провокації. Армія матиме карт-бланш для конкретних дій з метою захисту свободи, демократії та суверенітету Тайваню.

Від редакції. Звісно, всі аналогії з іншими навчаннями інших авторитарних держав навколо меншого сусіда, якому вони не дають права на існування, є чистим збігом обставин.

Название источника
Focus Taiwan
Ссылка на материал
https://focustaiwan.tw/cross-strait/202410145001
Теги по теме
Китай
Источник материала
loader
loader