Йому ніколи не дають навіть охолонути: готуємо сметанний пиріг з яблуками та бананом
Йому ніколи не дають навіть охолонути: готуємо сметанний пиріг з яблуками та бананом

Йому ніколи не дають навіть охолонути: готуємо сметанний пиріг з яблуками та бананом

Поєднання бананів та яблук додають цьому пирогу особливого колориту. Екзотичний фрукт зробить випічку соковитою та м'якою, а яблука забезпечать кисло-солодку нотку, розповідає портал "На пенсії".

Рецепт пирога з яблуками та бананом

Час: 1 година 20 хвилин

Порцій: 6

Інгредієнти:
– 200 грамів сметани (15%);
– 2 яйця;
– 70 грамів вершкового масла;
– дрібка солі;
– 2 чайні ложки розпушувача;
– 100 грамів цукру + 2 – 3 столові ложки;
– 1,5 чайної ложки ванільного цукру;
– 500 грамів борошна + трохи для посипання;
– 3 столові ложки картопляного крохмалю;
– 5 – 6 кисло-солодких яблук;
– 50 мілілітрів води;
– 1 банан;
– 2 столові ложки цукрової пудри.

Приготування:

  1. Змішайте сметану, яйця, розтоплене вершкове масло, сіль, розпушувач, 100 грамів цукру та ванільний цукор за допомогою вінчика до однорідної консистенції. Додайте борошно та 2 столові ложки крохмалю, і перемішайте до утворення гладкого тіста.

  2. Присипте робочу поверхню борошном, викладіть тісто та вимісіть його. Воно має бути м'яким і трохи липким. Загорніть тісто в харчову плівку та покладіть у холодильник на 15–20 хвилин для охолодження.

  3. Почистіть яблука та наріжте їх великими кубиками. Помістіть їх на сковороду, додайте 2 – 3 столові ложки цукру та трохи води. Тушкуйте на середньому вогні під кришкою, періодично помішуючи, доки вся рідина не випарується. Зніміть із плити й дайте трохи охолонути.

  4. Відріжте дві третини охолодженого тіста, розкотіть його в тонкий круглий пласт і викладіть у форму діаметром 26 сантиметрів, покриваючи дно і бортики.

  5. Посипте тісто крохмалем, зверху викладіть яблука та банан, нарізаний кружечками. Залишок тіста розкотіть у тонкий пласт, наріжте на смужки й викладіть плетінкою на начинку.

  6. Випікайте пиріг у розігрітій до 180 градусів духовці протягом 45 – 50 хвилин, доки він не набуде золотистого кольору.

  7. Дайте пирогу охолонути у формі, потім перекладіть його на блюдо та посипте цукровою пудрою перед подачею.

Смачного!

Він виглядає як на картинці: як спектиособливий домашній бісквіт.

Источник материала
loader
loader