Глава УГКЦ зустрівся у Стокгольмі з українською громадою
Глава УГКЦ зустрівся у Стокгольмі з українською громадою

Глава УГКЦ зустрівся у Стокгольмі з українською громадою

Глава Української греко-католицької церкви Блаженніший Святослав у межах душпастирського візиту до Швеції зустрівся з представниками української громади.

Про це повідомляє пресслужба УГКЦ, передає Укрінформ. 

Глава УГКЦ у неділю очолив Божественну літургію в храмі Святого Івана у Стокгольмі, де молиться українська громада. Йому співслужив владика Богдан Дзюрах, апостольський екзарх у Німеччині та країнах Скандинавії, а також всі священники УГКЦ у Швеції о. Андрій Мельничук, о. Мирослав Костів та о. Руслан Гедз. Участь у Літургії також взяв архимандрит Матіас Ґрамар, вікарій шведського кардинала Андреса Арбореліуса.

Блаженніший Святослав підкреслив, що сьогодні Божим Словом з України до світу є українці, які проживають у країнах поселень, зокрема у Швеції.

«Сьогодні ви своїм прикладом християнського життя повинні посіяти заново Боже Слово в Європі, яка починає дехристиянізуватися і губити своє християнське коріння», — закликав Предстоятель.

«Ми повинні промовити Божим Словом про те, що сьогодні в Україні зрушилися тектонічні плити людства, що майбутнє Європи і світу залежить від тієї великої біди, від того вогню, який горить на наших землях», — наголосив глава УГКЦ.

Наприкінці Літургії глава УГКЦ подякував за опіку над численними біженцями та допомогу Україні генеральному директору «Карітас» у Швеції Джорджу Йозефу. Предстоятель вручив йому ікону Богородиці та пам’ятну медаль 65-річчя Апостольського екзархату для українців у Німеччині та країнах Скандинавії.

Глава УГКЦ зустрівся у Стокгольмі з українською громадою - Фото 1

Патріарх зазначив, що Джордж Йозеф є членом міжнародної групи, яка розслідує російські злочини в Бучі.

«Нас росіяни хотіли заморити голодом, хотіли вбити фізично. Цієї зими вони хочуть заморозити нас, методично знищуючи інфраструктуру наших міст і сіл, але їм не вдалося цього зробити. Ми змогли вистояти на цьому фронті завдяки широкій міжнародній християнській допомозі і солідарності», — підкреслив глава УГКЦ.

Як повідомляв Укрінформ, Папа Римський Франциск під час зустрічі з предстоятелем Української греко-католицької церкви Святославом запевнив, що й далі підтримуватиме Україну та не дасть світові забути про неї. 

Фото: ugcc.ua

Источник материала
loader