Біткоїн визнали найефективнішим активом з погляду прибутковості
Біткоїн визнали найефективнішим активом з погляду прибутковості

Біткоїн визнали найефективнішим активом з погляду прибутковості

Біткоїн перевершує інші активи, попри волатильність. Цифрова валюта виділяється своєю прибутковістю порівняно з іншими класами активів, які використовують коефіцієнт Шарпа. Про це повідомили у Binance Square.

За даними Cointelegraph, згідно з аналізом New York Digital Investment Group (NYDIG), біткоїн визнали найефективнішим активом з погляду прибутковості, попри його волатильність. Глобальний керівник відділу досліджень NYDIG Грег Сіполаро, підкреслив у звіті, опублікованому 11 жовтня, що біткоїн виділяється своєю прибутковістю порівняно з іншими класами активів, які використовують коефіцієнт Шарпа. Цей коефіцієнт оцінює результативність активу відносно його ризику шляхом розрахунку відношення надлишкових доходів до нестабільності цих доходів. Вищий коефіцієнт Шарпа вказує на кращу продуктивність з поправкою на ризик.

Cipolaro надала коефіцієнти Шарпа для різних класів активів, включаючи акції та облігації, протягом різних періодів утримання, використовуючи загальну місячну прибутковість для створення змінних коефіцієнтів Шарпа. Він дійшов висновку, що біткоїн займає кращі позиції порівняно з майже кожним класом активів за кожним показником протягом кожного періоду часу. Хоча золото мало дещо вищий коефіцієнт Шарпа за останні 12 місяців, Cipolaro зазначив, що різниця була незначною.

Цей аналіз кидає сумнів у записці Goldman Sachs від 7 жовтня, в якій стверджується, що попри те, що біткоїн зріс на 40% з початку року, його ефективність була недостатньою, щоб компенсувати його волатильність. Cipolaro стверджував, що ризики, з якими стикаються інвестори в біткоїни, більш ніж компенсуються прибутком. Він також підкреслив, що хоча коефіцієнти Шарпа є корисними для порівняння доходів з поправкою на ризик, абсолютні прибутки мають вирішальне значення для виконання фінансових зобов’язань. Крім того, він зазначив, що коефіцієнт Шарпа не враховує всі типи ризиків, з якими може зіткнутися інвестор, наприклад цензура або конфіскація активів. У звіті, опублікованому раніше в жовтні, аналітики NYDIG дійшли висновку, що біткоїн залишається найефективнішим активом цього року, навіть після сезонно слабкого третього кварталу. Протягом останнього дня біткоїн торгувався без змін після вихідних, що були в жорсткому діапазоні, відступивши від внутрішньоденного максимуму в 63 150 доларів під час пізніх торгів 13 жовтня до 62 560 доларів на момент публікації.

Експерт назвав три головні умови для зростання біткоїна вище за $80 000

Біткоїн може подолати позначку 80 тисяч доларів у IV кварталі 2024 року. Для того, аби цифрова валюта зросла в ціні необхідно виконати декілька умов. Про це заявив директор з інформаційних технологій (CIO) біржі Bitwise Метт Хоуган. Це, зокрема, таке: вибори президента у США. Хоуган вважає перемогу республіканців на чолі з Дональдом Трампом більш позитивним результатом. За його словами, для процвітання Bitcoin «не потрібні політики, потрібно щоб вони пішли з дороги»; зниження процентної ставки Федеральною резервною системою США (ФРС) і глобальний стимул. До останнього він відніс «фіскальні стимули від Китаю». Наявність тільки цих двох чинників, включно з додатковим зниженням ставки на 50 базисних пунктів до кінця 2024 року, може спричинити ралі в IV кварталі, впевнений експерт; стабільний період «без сюрпризів». Тут йдеться про великі банкрутства і скандали, які могли б підірвати репутацію і, як наслідок, впевненість в індустрії.

«Деякі Bitcoin-максималісти зненавидять мене за ці слова, але я думаю, що більш широке зростання ринку допомогло б закріпити успіх. Проясню, Bitcoin не потребує Ethereum, Solana або нових альткоїнів для свого довгострокового успіху. Насправді йому часто шкодять махінації в просторі альткоїнів. Але якщо ми збираємося отримати у короткостроковій перспективі зростання до $100 000 всього за декілька місяців — було б корисно, щоб на ринку поширилися прокриптові настрої», - заявив Хоуган.

Також експерт зазначив, що вірить у зростання біткоїна вище $80 000 у 2025 році незалежно від факторів впливу. Однак для зростання в короткостроковій перспективі необхідно, щоб вони матеріалізувалися. 

Источник материала
loader
loader