Apple планує випустити розумні окуляри та AirPods з камерами до 2027 року
Apple планує випустити розумні окуляри та AirPods з камерами до 2027 року

Apple планує випустити розумні окуляри та AirPods з камерами до 2027 року

План Apple випустити «розумні» окуляри вже досить давно потрапляє в заголовки новин, а деякі повідомлення свідчать про те, що компанія з Купертіно працює над новими окулярами з доповненою реальністю. Хоча Apple залишається небагатослівною щодо своїх передбачуваних продуктів, нові повідомлення натякають на амбітний план компанії застрибнути на вагон «розумних» окулярів і націлитися на партнерство з Meta-Ray-Ban.

За словами Марка Гурмана з Bloomberg, команда, що стоїть за Apple Vision Pro, працює над низкою нових продуктів з «більшою привабливістю». Наразі на горизонті щонайменше чотири нові продукти, в тому числі гарнітура Vision нижчого класу наступного року і Vision Pro другого покоління з більш швидким чіпом у 2026 році.

Однак на 2027 рік, за словами Гурмана, підрозділ Vision Products Group Apple працює над «розумними» окулярами та AirPods з камерами. Виправданням для цих продуктів є те, що Apple витратила купу грошей на розробку технології візуального інтелекту Vision Pro, і щоб запобігти викиданню мільярдів доларів інвестицій на вітер, було б краще використовувати цю технологію в нових продуктах, таких як розумні окуляри.

Користувачі могли отримати доступ до передбачуваної технології візуального інтелекту Apple на пристроях iPhone 16, але компанія хоче «перенести здатність Vision Pro розуміти навколишнє середовище на більшу кількість продуктів».

Хоча Google Glass вперше популяризував концепцію розумних окулярів у 2014 році, нещодавні розробки, зокрема, смарт-окуляри Meta, викликали нову хвилю інтересу. Можливо, Apple хоче скористатися можливістю і скористатися ажіотажем навколо цих модних продуктів. Кажуть, що розумні окуляри Apple мають вбудовані динаміки і мікрофони, а також камери зі штучним інтелектом, які сканують об’єкти в навколишньому світі.

Ще одним потенційним продуктом у розробці Apple є навушники AirPods з камерами. Очевидно, Apple вже досліджує ідею додавання датчиків камер низької роздільної здатності до своїх навушників-бестселерів. Ці камери можна було б використовувати для «збору даних, які б оброблялися за допомогою штучного інтелекту і допомагали людям у їхніх повсякденних справах».

Однак зі звільненням Танга Тана, одного з керівників Apple, який відповідав за дизайн продуктів і наглядав за командою акустики, ці передбачувані продукти можуть так і не побачити світ.

Источник материала
loader
loader