Відомий військовий, повний кавалер ордена Богдана Хмельницького звернувся до українців
Відомий військовий, повний кавалер ордена Богдана Хмельницького звернувся до українців

Відомий військовий, повний кавалер ордена Богдана Хмельницького звернувся до українців

Якщо не буде армії, то не буде і країни. Тож військо слід любити та допомагати йому. Таку думку в ефірі програми «Гуртом та вщент» висловив Герой України, повний кавалер ордена Богдана Хмельницького, командир батальйону К-2 54-ї окремої механізованої бригади імені гетьмана Івана Мазепи, підполковник Кирило Верес.

«НА ЗСУ – як на церкву. Кожної неділі. Донатьте», – звернувся до українців комбат.

Крім того, Кирило Верес розповів, чим забезпечують його підрозділ держава, а чим – волонтери.

«Усе залежить від галузі. Якщо це бронетехніка, то держава дає 100%. Озброєння – теж держава 100%. Але міномети, кулемети вже й фонди можуть купляти. Якщо говорити про дрони, то держава може видавати дорогі засоби і комплекси. У цифрах це набагато менше, ніж ми отримуємо від фондів та волонтерів, але один кейс вартує півтора-два мільйони», – пояснив командир батальйону К-2.

Кирило Кирилович Верес – підполковник Збройних сил України. Учасник російсько-української війни. Герой України. Станом на 2015 рік – контррозвідник СБУ. Здійснив затримання – разом із Віктором Ніколюком – російських грушників Єрофєєва і Александрова. Станом на 2016 рік – офіцер 92-ї бригади. Родина проживає в Києві. У березні 2016-го на дружину Ганну і сина вчинено напад. У середині березня 2022 року в ході повномасштабного російського вторгнення майор Кирило Верес організовував оборону населеного пункту Мар'їнка на Донеччині. З лютого 2022 року командир батальйону К-2 54-ї ОМбр, тримав оборону на напрямку Соледар-Сіверськ.

Раніше Герой України, який воює з часів АТО, зізнався, про що шкодує. 

Крім того, Герой України пояснив, чому пожалкував, що не загинув. 

Також Герой України, командир зенітно-ракетного дивізіону «Бук-М1» Ярослав Мельник повідомив, що вік чоловіків, які приходять у його військову частину, становить понад 35 років, 20-річних хлопців значно менше.

Источник материала
loader
loader