У США творець криптоафери на $150 млн зламав GPS-браслет і втік від слідчих
У США творець криптоафери на $150 млн зламав GPS-браслет і втік від слідчих

У США творець криптоафери на $150 млн зламав GPS-браслет і втік від слідчих

Обвинувачений у багатомільйонній криптоафері громадянин Німеччини зламав свій електронний браслет і втік з-під слідства. Інцидент стався в Нью-Йорку, де чоловік є фігурантом судового розгляду, пише CNBC.

За наявною інформацією, Хорст Йіха (Horst Jicha) є одним із творців криптовалютної піраміди USI Tech. Ця шахрайська організація пропонувала інвесторам дохід у 140% за 140 днів. Насправді Йіха конвертував кошти в Ethereum і біткоїни, виділяючи частину активів на маркетинг і підтримку видимої легальності операцій, зазначають правоохоронці.

У грудні 2023 року агенти ФБР затримали підозрюваного в шахрайстві. Адвокатам Йіхі вдалося домогтися домашнього арешту для свого клієнта на час судових розглядів. На обвинуваченого одягли спеціальний GPS-браслет для відстеження його місця розташування.

Слідчі вважають, що 3 жовтня 2024 року чоловік зламав пристрій і втік від влади. Після того як відповідна служба виявила проблему з браслетом, то надіслала шахраю лист на електронну пошту з вимогою наступного дня з’явитися до їхнього офісу. Цього не сталося.

Про факт втечі представників прокуратури повідомили більш ніж через добу з моменту злому пристрою. Хорст Йіха також пропустив судове засідання, на якому мала розглядатися його справа.

«Ведеться активне розслідування з метою його затримання», — заявив представник прокуратури Брукліна Джон Марзуллі.

Правоохоронці зазначили, що застава за умовами домашнього арешту становила $5 млн. Після втечі чоловіка влада заявила про намір конфіскувати ці кошти. Зазначається також, що Йіха раніше здав усі паспорти та проїзні документи.

Адвокати підозрюваного в афері не коментували ситуацію на момент написання статті.

Источник материала
loader