У Мінветеранів розповіли, коли запрацюють фахівці із супроводу ветеранів
У Мінветеранів розповіли, коли запрацюють фахівці із супроводу ветеранів

У Мінветеранів розповіли, коли запрацюють фахівці із супроводу ветеранів

Фахівці із супроводу ветеранів стануть до роботи у грудні. Понад тисячу людей подали свої заявки на відповідну посаду.

Про це заявила міністерка у справах ветеранів України Наталія Калмикова, передає Укрінформ.

«Зараз відбувається процес перерозгортання служби супроводу, яка буде складатися із фахівців першого контакту для ветеранів безпосередньо у громаді. З грудня ці фахівці вже приступлять до роботи. У нас є виділені фінанси для оплати роботи цих людей. Зараз триває підготовка тренерів, після якої пройдуть навчання. Понад тисячу людей подали свої заявки на посади фахівців із супроводу ветеранів», – поінформувала вона.

За її словами, серед функцій таких спеціалістів буде аналіз проблем, з якими ветерани і ветеранки повертаються у цивільне життя, та допомога у їхньому вирішенні.

«Цей фахівець має проконсультувати, де і як отримати послугу, допомогти це зробити або навіть представляти інтереси ветерана чи ветеранки у випадку, якщо є така необхідність. У грудні ця система запрацює і буде розгортатися на всі громади. Це, скоріше, побратим і посестра, товариш, до якого можна звернутися», – зазначила Калмикова.

Окремо міністерка заявила, що коли людина звільняється із пораненням і проходить реабілітацію, у неї постає питання щодо подальшої ролі та місця у цивільному житті.

«Дуже важливо розпочати профорієнтаційні заходи ще під час реабілітаційного періоду – для того, щоб людина лікувалась і проходила реабілітацію, маючи мету. Об’єднання медичної, реабілітаційної, психологічної та професійної компоненти як наступного кроку у житті ветерана для мене є пріоритетом», – сказала вона.

Як повідомлялося, 5 вересня у Мінветеранів поінформували, що на пост фахівця із супроводу ветеранів війни та демобілізованих осіб вже надійшло 538 заявок.

Фахівець із супроводу — особа, яка зустрічає ветерана (ветеранку) після повернення з військової служби в цивільне життя.

 Фото: Depositphotos 

Источник материала
loader
loader