У Львові пройшов благодійний забіг на честь військового Михайла «Лемберга»
У Львові пройшов благодійний забіг на честь військового Михайла «Лемберга»

У Львові пройшов благодійний забіг на честь військового Михайла «Лемберга»

У Стрийському парку Львова пройшов благодійний забіг на честь 30-го дня народження військового Михайла на позивний "Лемберг", який у травні 2023 р. не повернувся з бойового завдання в Бахмуті.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Синок, до твого 30-ліття я з титанічною допомогою Ірини Коваль вирішили привітати тебе досить своєрідно - благодійним пробігом на твою Честь. Ти часто й сам був учасником таких пробігів. Люблю! Твоя Ма», - написала про цей захід мати військового журналістка Олена Чернінька.

Після зникнення сина вона поділилася своїм болем і досвідом у книзі «Лемберґ: мамцю, ну не плач», яку присвятила Михайлові та його побратимам.

У Львові пройшов благодійний забіг на честь військового Михайла «Лемберга» - Фото 1 У Львові пройшов благодійний забіг на честь військового Михайла "Лемберга" / Фото: Анастасія Смольєнко, Укрінформ

У Благодійному фонді Ірини Коваль нагадали, що Михайло «Лемберг» - один з провідних українських айтішників, бізнес-аналітик в американській компанії.

«Розумний, вольовий, інтелектуал з чудовим почуттям гумору і вмінням підтримати у будь-якій скрутній ситуації. Михайло з перших днів повномасштабного вторгнення на війні. За словами побратимів, він врятував не один десяток людей під час війни. Звʼязок із Захисником обірвався під час виконання Михайлом бойового завдання в Бахмуті», - йдеться у дописі фонду на Фейсбуці.

13 жовтня - день народження Михайла, його 30-ліття.

Гроші, зібрані під час забігу, підуть на підтримку матерів, які чекають на повернення своїх дітей-воїнів.

Як повідомляв Укрінформ, жителі Коломиї у пам’ять про загиблих у війні з Росією українців пробігли марафон у французькому місті Ножан-сюр-Марн і закликали європейців допомогти спинити навалу росіян.

Источник материала
loader