Тайвань у стані підвищеної готовності: на півдні помічено китайський авіаносець
Тайвань у стані підвищеної готовності: на півдні помічено китайський авіаносець

Тайвань у стані підвищеної готовності: на півдні помічено китайський авіаносець

Джерело

Тайвань знову готується до можливих провокацій. Такі заяви надійшли після того, як військові виявили появу китайського авіаносця на південь від острова.

Міністерство оборони Тайваню підтвердило, що особовий склад перебуває у стані підвищеної готовності. Військові на острові готові реагувати на загострення ситуації в будь-якому випадку.

Згідно з даними міноборони, у водах Тайваню перебуває китайська авіаносна група. Кораблі з’явились поблизу протоки Баші, прямуючи до західної частини Тихого океану.

Що символічно, авіаносець «Ляонінг» перемістився туди майже одразу після нової заяви держсекретаря США Ентоні Блінкена. Той виступив у п’ятницю, вже вкотре застерігаючи Китай від провокацій проти Тайваню.

Також це може бути реакція на черговий виступ президента Тайваню, якого у Пекіні продовжують називати сепаратистом. Він за добу до того виступав з нагоди національного свята, пообіцявши за необхідности протистояти «окупації та анексії» з боку Китаю. Це також могло бути основою для нових «навчань» та «маневрів» Китаю.

Нагадаємо, про ці новини майже ніхто в Україні старається не писати. Але кількість провокацій КНР зашкалює – нещодавно на Тайвані вперше зафіксували добу, що минула без жодного китайського корабля чи літака навколо острова.

Кому, як не нам, зрозуміти колег по нещастю. Все-таки нам обом не пощастило зі здоровенним та агресивним сусідом, чия ідеологія зав’язана виключно на реваншизмі.

Название источника
PhilStar Global
Ссылка на материал
https://www.philstar.com/world/2024/10/13/2392231/taiwan-says-alert-china-aircraft-carrier-detected-its-south
Источник материала
Упоминаемые персоны
loader
loader