Індонезія закликає до блокування китайських компаній Temu та Shein
Індонезія закликає до блокування китайських компаній Temu та Shein

Індонезія закликає до блокування китайських компаній Temu та Shein

Індонезія звернулася до компаній Alphabet і Apple з проханням заблокувати китайську фірму електронної комерції Temu в своїх магазинах додатків у країні. Цей крок має на меті захистити малий та середній бізнес Індонезії від дешевих товарів, які пропонує компанія PDD Holdings Temu.

Міністр зв’язку Індонезії Буді Ар’є Сетіаді заявив, що стрімкий ріст Temu викликав стурбованість серед багатьох країн через її бізнес-модель, яка передбачає відправку товарів безпосередньо з Китаю до споживачів. За словами міністра, така модель, що з’єднує споживачів з фабриками в Китаї, створює “нездорову конкуренцію” для місцевих виробників.

Крім того, Буді повідомив, що уряд Індонезії також планує заблокувати будь-які інвестиції Temu в місцеву електронну комерцію. Він підкреслив, що на сьогоднішній день не чув про плани компанії на такі інвестиції. Міністр також зазначив, що уряд розглядає можливість вимагати аналогічного блокування для китайського сервісу покупок Shein.

Цей захід відображає зростаючу тривогу багатьох країн щодо впливу китайських компаній на локальні ринки електронної комерції, особливо в умовах конкуренції з пропозиціями, що пропонують значно нижчі ціни.

Теги по теме
Apple
Источник материала
loader
loader