Індонезія просить Apple і Google заблокувати китайську платформу Temu для захисту місцевих підприємців
Індонезія просить Apple і Google заблокувати китайську платформу Temu для захисту місцевих підприємців

Індонезія просить Apple і Google заблокувати китайську платформу Temu для захисту місцевих підприємців

Рішення було прийняте з метою захисту місцевих малих і середніх підприємств від конкуренції з дешевими товарами, які пропонує платформа Temu.

Уряд Індонезії звернувся до Apple і Google із проханням заблокувати в їхніх онлайн-магазинах китайську платформу швидкої моди Temu, щоб запобігти її завантаженню в країні. 

Про це пише Reuters.

Міністр зв'язку Індонезії Буді Аріе Сетіаді повідомив, що, хоча на платформі ще не було зафіксовано транзакцій від індонезійських користувачів, уряд вирішив діяти на випередження. Швидке зростання Temu та її бізнес-модель, яка дозволяє напряму з'єднувати споживачів із китайськими фабриками для значного зниження цін, викликало занепокоєння в різних країнах.

«Ми не захищаємо електронну комерцію, ми захищаємо малі та середні підприємства. Є мільйони людей, яких ми повинні захищати», — зазначив міністр.

Індонезія також планує заблокувати будь-які інвестиції Temu у місцевий сектор електронної комерції, якщо платформа вирішить вийти на ринок країни.

Окрім цього, Індонезія планує звернутися з аналогічним проханням щодо китайської платформи Shein. Shein відповіла, що не має операцій в Індонезії.

Раніше Індонезія змусила платформу TikTok закрити свій сервіс електронної комерції в країні, щоб захистити місцевих продавців та дані користувачів. Попри це, TikTok пізніше купив контрольний пакет акцій індонезійського технічного конгломерату GoTo для продовження своєї діяльності на найбільшому ринку електронної комерції в Південно-Східній Азії.

Згідно з прогнозами Google, індонезійський ринок електронної комерції зросте до 160 мільярдів доларів до 2030 року з 62 мільярдів у 2023 році.

Нагадаємо, в Індонезії запустили масштабну програму з цифрової грамотності. 

Фото: Reuters.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Долучитись
Теги по теме
Китай Соцсети
Источник материала
loader
loader