EuroTrophy представляє посилений захист від безпілотників для танків Abrams, Leopard і Challenger
EuroTrophy представляє посилений захист від безпілотників для танків Abrams, Leopard і Challenger

EuroTrophy представляє посилений захист від безпілотників для танків Abrams, Leopard і Challenger

EuroTrophy GmbH, європейська оборонна компанія та спільне підприємство Rafael, KNDS Deutschland і General Dynamics European Land Systems, представила вдосконалену версію своєї системи активного захисту Trophy (APS). Ця оновлена ​​система розроблена для основних бойових танків, а також середньої та важкої бронетехніки, реагуючи на сучасні загрози, з якими стикаються збройні сили на різних театрах військових дій.

Trophy APS, який працює з 2011 року і вже прийнятий на озброєння НАТО, пропонує вдосконалений захист від сучасних протитанкових загроз, включаючи протитанкові ракети, HEAT-заряди та безпілотники. Легко адаптований до широкого спектру бронетехніки, Trophy забезпечує захист на 360 градусів і ефективно діє в різних місцевостях, від лісів до пустель і міських зон. Завдяки інтегрованому виявленню ворожого вогню (HFD) система забезпечує всебічне охоплення за азимутом і кутом, включаючи захист від верхньої атаки, забезпечуючи доведену бойову ефективність із понад 2 мільйонами робочих годин і високим рівнем успішного перехоплення.

За словами керуючого директора EuroTrophy GmbH Дена Калфуса, ця нова можливість, додана завдяки оновленню програмного забезпечення, дає змогу системі протистояти керованим протитанковим ракетам (ПТРК), реактивним гранатамётам (РПГ) і загрозам БПЛА:

«Ця здатність базується на уроках із поточних військових конфліктів у Європі та на Близькому Сході, де бронетранспортери та основні бойові танки були вразливі до атак безпілотних літальних апаратів від першої особи (FPV) та подібних загроз», — пояснив Калфус, підкресливши, актуальність цих покращень у світлі нещодавнього досвіду в Україні.

Оновлення системи, яке не вимагає модифікації апаратного забезпечення, покладається виключно на налаштування програмного забезпечення та використовує існуючий набір датчиків і ефекторів. Цей підхід зберігає вагу та розмір системи, дозволяючи поточним користувачам Trophy APS покращити можливості захисту своїх парків без зміни специфікацій обладнання:

«Оновлення доступне для поточних користувачів Trophy», — зазначив Калфус.

Додавши, що воно також призначене для потенційних нових клієнтів, зокрема в Європі, де кілька країн зараз модернізують свої сухопутні сили.

Калфус зазначив, що модернізована система вже продемонструвала свою ефективність у сценаріях бойової стрільби. Компанія EuroTrophy прийняла рішення представити це оновлення на ринку лише після ретельної перевірки його зрілості та надійності. Завдяки цій доведеній ефективності EuroTrophy позиціонується як ключовий партнер для країн, які прагнуть посилити захист своєї броньованої техніки від різноманітних загроз.

Trophy APS вже інтегровано в кілька основних бойових танків, які використовуються сухопутними військами по всьому світу, включаючи танки Abrams, Leopard і Challenger. Система також адаптована для інших транспортних засобів, яким віддають перевагу європейські сили, таких як K2 Black Panther. Крім основних бойових танків, система може бути встановлена ​​на бойових машинах піхоти та інших військових платформах, пропонуючи гнучку інтеграцію в широкий спектр військових машин.

Источник материала
loader