Apple працює над новою операційною системою та пристроями для розумного дому
Apple працює над новою операційною системою та пристроями для розумного дому

Apple працює над новою операційною системою та пристроями для розумного дому

Незважаючи на те, що Apple, безсумнівно, досягла успіху у випуску апаратних продуктів у кількох категоріях (ПК, смартфони, розумні годинники), вона ще не зробила суттєвого кроку у сфері розумного дому. Розумні динаміки HomePod і різні приставки Apple TV мають вірну, але також невелику аудиторію порівняно з компаніями, які випустили набагато успішніші пристрої в цих областях.

Однак, за словами Марка Гурмана з Bloomberg у його щотижневому інформаційному бюлетені Power On, Apple планує зробити більший поштовх для пристроїв у індустрії розумного будинку. Гурман повідомляє, що деяких членів підрозділу розумних електромобілів Apple, який припинив роботу, перевели до нової команди Home Ecosystem.

У звіті також стверджується, що Apple розробляє нову ОС HomeOS спеціально для своїх нових продуктів розумного будинку. Повідомляється, що він буде заснований на tvOS від Apple, яка використовується в пристроях Apple TV.

Згідно зі звітом, одним із майбутніх нових пристроїв розумного дому є дисплей, який Гурман описує як «доступний екран, схожий на iPad». Він зможе транслювати фільми та телевізійні шоу з додатка Apple TV, а також приймати дзвінки FaceTime, переглядати Інтернет за допомогою браузера або отримувати доступ до таких програм, як Нотатки та Календар.

Гурман стверджує, що цей пристрій буде настільки доступним, що власники будинків купуватимуть більше ніж один із цих розумних дисплеїв Apple, щоб розмістити їх у різних кімнатах. Однак у статті не пропонується дата випуску цього пристрою.

У тому ж звіті стверджується, що пізніше Apple випустить дорожчий продукт для розумного будинку. Приблизно за 1000 доларів люди зможуть отримати настільний пристрій з екраном, який буде розміщено на кінцівці робота. Передбачається, що він матиме такі функції, як відеоконференції, моніторинг домашньої безпеки тощо. Знову ж таки, немає інформації про те, коли цей пристрій може бути запущено.

Источник материала
loader
loader