2025 рік може стати роком перемоги для України, але за однієї умови
2025 рік може стати роком перемоги для України, але за однієї умови

2025 рік може стати роком перемоги для України, але за однієї умови

Про це в етері 24 Каналу наголосив ветеран російсько-української війни Євген Дикий, який впевнений, що в російській армії ресурсу, зокрема бронетехніки й артилерії, залишилось на рік. Однак, з його слів, з кількістю живої сили показники значно кращі.

Що потрібно Україні, аби почати контрнаступ у 2025 році

На погляд Дикого, аби рішучі наступальні дії українського війська стали реальними, в ЗСУ мають бути належні сили й резерви. І от саме цього, зі слів ветерана російсько-української війни, він поки що не бачить.

"І це виключно з однієї причини, вона не змінилась, в Україні як були проблеми з мобілізацією, так вони й лишаються. Після того, як в травні було ухвалено закон, який помилково називають мобілізаційним, а насправді це закон впорядкування військового обліку, відбувся підйом. Впродовж 3-х місяців було набрано значно більше людей, аніж попередні 1,5 року. Але зараз знову спостерігається спад", – звернув увагу Дикий.

Прогалини в законодавстві щодо мобілізації

Багато хто, на думку ветерана російсько-української війни, "намацав", що і в новому законодавстві залишилось чимало "дірок". Чоловіки навчились цим користуватись, і у вересні знову, зі слів Дикого, просіла мобілізація порівняно з літніми місяцями.

"Якщо ситуація буде такою, то про який контрнаступ мовиться? В Україні не вистачило резервів утримати Вугледар. Бійці 72-ї бригади зробили все можливе і навіть більше. Питання не в тому, що щось недоробила ця бригада, а в тому, чому поруч з нею не з'явилась інша – свіжа, не потріпана за декілька років війни, яка б її посилила. Тоді Вугледар досі був би наш. Однак цієї бригади нема, бо її не сформували, бо триває саботаж мобілізації", – зауважив Дикий.

2025-й може стати роком переможного контрнаступу України

Ветеран російсько-української війни зазначив, якщо в Україні проблема з мобілізацією буде жорстко і рішуче вирішена в найближчі декілька місяців, тоді 2025 рік може стати роком для переможного контрнаступу ЗСУ.

А якщо ставлення до цього буде таким, як зараз, то мовитися буде не про український наступ, а про змогу хоча б утримувати росіян по Дніпру. Є всі об'єктивні передумови для перемоги у 2025 році, якщо буде мобілізована достатня кількість людей. Бо ворог хоча й дуже повільно, але просідає, в нього закінчуються резерви,
– підсумував Дикий.

Зауважимо, що видання The Times повідомило, що у 2025 році Україна матиме можливість розпочати масштабний контрнаступ завдяки появі у ЗСУ нової техніки від союзників та новим сформованим бригадам військовослужбовців.

Источник материала
loader
loader