Україна очікує фідбек на План перемоги від партнерів якнайшвидше
Україна очікує фідбек на План перемоги від партнерів якнайшвидше

Україна очікує фідбек на План перемоги від партнерів якнайшвидше

Українська держава очікує на фідбек від партнерів щодо плану перемоги якнайшвидше у вигляді конкретних кроків.

Про це у телеетері поінформував керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак, передає кореспондент Укрінформу.

«Було б, мені здається, не зовсім реально, якщо б ми миттєво отримали якусь відповідь, бо нам же відповідь потрібна дуже конкретна, а будь-яка конкретика потребує часу. Безумовно, ми очікуємо на фідбек якомога скоріше, фідбек у вигляді конкретних кроків», - сказав Єрмак.

Відповідаючи на питання щодо Плану перемоги, який Президент Володимир Зеленський представляє ключовим партнерам у Європі, керівник ОП поінформував, що у всіх цих європейських столицях були дуже глибокі відповідні предметні розмови.

«Наші партнери дуже глибоко у ситуації, вони все розуміють. Вони розуміють, для чого цей План перемоги. І План перемоги — це про створення умов, щоб дійсно ми рухалися уперед щодо закінчення війни на умовах, які були б прийнятні для, у першу чергу, України... Я сподіваюся, що наступні кроки з боку наших партнерів будуть якнайкраще показувати їхню підтримку щодо цього плану», - заявив Єрмак.

Відповідаючи на питання, наскільки впевненою залишається двопалатна підтримка України у США, він поінформував, що українська делегація після низки проведених зустрічей і у Білому домі, і у Конгресі, і у Сенаті, і у Палаті представників, і з обома кандидатами у президенти - Камалою Харріс та Дональдом Трампом — повернулася з упевненістю, що підтримка, у першу чергу, народу США залишається на дуже високому рівні.

За його словами, українська влада має постійний контакт і спілкування з діючою адміністрацією президента США, з якою в української влади склалися дуже гарні стосунки, зокрема і між президентами обох країн, і з штабами обох кандидатів у Президенти Сполучених Штатів.

«Американські вибори — це вибори американського народу. Але для нас є дуже важливим, щоб обоє кандидатів, щоб штаби чітко розуміли, що відбувається, що це за війна, якою є ситуація і були дійсно проінформовані у онлайн-режимі. Ця робота робиться. Давайте дочекаємося листопада, не так багато залишилося. Але мені особисто здається, що підтримка США буде на тому ж рівні», - вважає керівник ОП.

Як повідомлялося, Президент України Володимир Зеленський презентував лідерам провідних європейських країн План перемоги і заявив, що діяти спільними зусиллями треба вже зараз, протягом найближчих місяців.

Теги по теме
Офис Президента
Источник материала
loader
loader