У Варшаві відбудеться марш проти екологічних злочинів Росії
У Варшаві відбудеться марш проти екологічних злочинів Росії

У Варшаві відбудеться марш проти екологічних злочинів Росії

На Замковій площі у столиці Польщі 19 жовтня відбудеться марш, учасники якого вкотре закличуть світову спільноту притягнути Росію до відповідальності за екоцид.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сторінці події у Фейсбуці.

Акція розпочнеться о 14:00. Марш буде проведено в межах кампанії #StopEcocideUkraine організації UAnimals за підтримки Euromaidan-Warszawa.

У Варшаві відбудеться марш проти екологічних злочинів Росії - Фото 1

UAnimals проводить щорічні марші за права тварин з 2017 року, а з 2022 року – в різних країнах. «З початком повномасштабного вторгнення ми змушені не лише займатися нашими внутрішніми питаннями, а й рятувати тварин та природу від зовнішнього агресора», – каже керівниця відділу стратегічних ініціатив UAnimals Ольга Чевганюк.

За повідомленням, нині 30% України всіяно мінами, а це 58% площі Польщі. Щоб очистити цю територію та зупинити наступ агресора, потрібна міжнародна підтримка.

 «Природа не має кордонів, тому забруднення від війни вже поширюються на сусідні держави та мають наслідки: від впливу на зміни клімату до погіршення здоровʼя людей. Ми закликаємо іноземців та українців за кордоном доєднуватися до мітингу проти російських екозлочинів. Якщо не зупинити агресора зараз, зло ширитиметься далі», – наголосили організатори.

Нагадаємо, до роковин підриву Каховської ГЕС українці та іноземці вийшли на мітинги в Європі та США, щоб виступити проти російського екоциду та привернути увагу світу до злочинів Росії в Україні.

Источник материала
loader