Ніколи не зберігайте їх внизу: 4 речі, які треба прибрати на верхні полиці кухні
Ніколи не зберігайте їх внизу: 4 речі, які треба прибрати на верхні полиці кухні

Ніколи не зберігайте їх внизу: 4 речі, які треба прибрати на верхні полиці кухні

Відтак, експерти з організації простору назвали 4 речі, як не варто зберігати на нижніх полицях. Про це пише Livingetc.

Предмети, що б'ються

Предмети, що б'ються, такі як вази чи зайвий посуд, створюють певну "загадку" у світі зберігання та організації простору. З одного боку, зберігання цих предметів на нижніх полицях небезпечне, адже можуть впасти й розбитися. Однак, вони можуть і не розбитися, адже висота буде невеликою. Зберігання ж на верхніх полицях також не виключає ймовірності, що щось може розбитися.

Однак усі експерти з впевненістю говорять: якщо у вашому будинку є діти чи домашні улюбленці, то краще зберігати предмети, які можуть розбитися, на полицях у верхніх шафах.

Посуд
Посуд, який може розбитися, краще розмістити у верхніх шафах / Фото Paul Raeside

Речі щоденного використання

Предмети, якими ви користуєтеся щодня, повинні бути у доступному місці. Якщо ж вони будуть у шафі на нижніх полицях, то щоразу вам доведеться нахилятися та копирсатися у шафі.

Більшість людей хочуть не нахилятися, щоб дістатися до предметів, якими вони користуються щодня, як-от чашок, тарілок, мисок для змішування та інструментів для приготування їжі. Тому, краще розташувати їх у доступному місці на рівні очей чи на стільниці кухні.

Речі щоденного використання на кухні
Речі, якими щодня користуються на кухні / Фото Unsplash, Becca Tapert

Побутова хімія

Усі засоби для миття та прибирання на кухні повинні бути у недоступному для дітей та тварин місці, тому на нижніх полицях у шафі їх категорично не можна зберігати. Звичайно, побутову хімію краще зберігати у спеціально відведеному місці, проте, якщо такої змоги немає, то варто перемістити усі засоби у верхню шафу.

Побутова хімія на кухні
Побутову хімію треба зберігати у спеціальних місцях / Фото Freepik

Форми та продукти для випічки

Борошно, цукор та форми для випічок ніколи не варто зберігати на полицях у нижній шафі. Це місце буквально може стати розплідником для шкідників, тому краще перемістити все це на вищі полиці.

Випічка
Усе, що пов'язане з випічкою, треба зберігати на верхніх полицях / Фото Unsplash Nathan Dumlao

Раніше дизайнери назвалиречі, які потрібно мати на кожній кухні. Вони не лише спрощують рутину, а й створюють затишок у кімнаті.

Источник материала
loader
loader